Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT/ Starsport/Pedja Milosavljevic

Brakorazvodne parnice u šou biznisu uvek su udarna vest, čak i popularnije od samih venčanja, a mnoge poznate face iz sveta sporta skupo je koštalo "sudbonosno da".

PROČITAJTE JOŠ

Bivši reprezentativac naše zemlje Mateja Kežman rastao se sa svojom bivšom suprugom Emilijom 2011. godine, ali je parnica trajala tri godine, pa su se zvanično razišli tek 2014.

Imaju troje dece i ostali su u dobrim odnosima, a nakon razvoda podelili su imovinu vrednu 15 miliona evra.

Bivši košarkaški reprezentativac i poznati srcelomac Marko Jarić bio je u braku sa brazilskom manekenkom Adrijanom Limom.

Par se razišao 2014. godine posle pet godina zajedničkog života, a imaju i dvoje dece.

Spekulisalo se da su podelili imovinu vrednu oko 100 miliona dolara.

Marko i Adrijana su takođe ostali u dobrim odnosima, a zajedno su proslavljali i rođendane dece.

Foto: EPA/REX CURRY

Šekil O’Nil, nekadašnja zvezda Orlando Medžika i Los Anđeles Lejkersa, razveo se od supruge Šoni 2011. godine, a prema sporazumu svakog meseca joj uplaćuje 16 hiljada dolara, od čega polovina pripada bivšoj supruzi, a druga polovina za izdržavanje njihovo četvoro dece.

Ljudi vole da kažu „treća sreća“, ali bi se čuveni britanski golfer Nik Faldo teško složio sa tim.

Faldo se 2006. godine razišao sa Valeri posle pet godina braka, a razvod od treće supruge ga je koštao sedam i po miliona funti.

Procenjuje se da je Faldo „težak“ oko 35 miliona funti, pa mu razvod verovatno i nije pao tako teško.

Foto: EPA-EFE/JOE SCARNICI

Bokserski šampion Majk Tajson bio je u braku sa Robin Givens čitavih godinu dana.

Givens se žalila da joj je „Gvozdeni Majk“ pretio ubistvom i da se ponašao kao divljak, ali je na kraju isplaćena sa osam miliona dolara.

Rvačka legenda Hulk Hogan oženio se 1983. godine sa Lindom Kleridž, a razveli su se 2009. godine nakon što je Linda tvrdila da je Teri Bolea, kako je Hulku pravo ime, varao sa ni manje ni više nego prijateljicom njihove ćerke.

Linda je na sudu dobila sredstva u vrednosti od sedam miliona dolara, 40 odsto udela u kompanijama koje poseduje Hogan, kao i još dva miliona dolara za poravnanje imovine, što je sve ukupno izašlo na gotovo 11 miliona dolara.

Foto: EPA/JASON SZENES

Iako je danas u srećnoj vezi sa Dženifer Lopez, poznati bejzbol igrač Aleks Rodrigez isplatio je bivšoj supruzi Sintiji Skurits oko 14 miliona dolara.

Sintija je posle šest godina braka (2008.), zatražila razvod navodeći da je „emotivno zapostavljena“, pa joj je bivši igrač Njujork Jenkisa ostavio vilu vrednu deset miliona dolara, dok se ostatak nakupio podelom preostale zajedničke imovine.

Sedmostruki osvajač Tur de Fransa, Lens Armstrong upoznao je novinarku Kristin 1997. godine na konferenciji za štampu, a samo godinu dana par se venčao i nakon toga dobio troje dece.

Sreća nije potrajala predugo jer je već 2007. godine objavljeno da će se par razići, verovatno i zbog činjenice da je Armstrong počeo da se viđa sa Šeril Krou.

Prema rečima Armstrongovog biografa, biciklista je morao da isplati bivšoj supruzi oko 15 miliona dolara.

Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Berni Eklston je na listi „Forbsa“ 2011. godine bio četvrta najbogatija osoba sa 4,2 milijardi dolara, pa ga je i razvod skupo koštao.

Otuda i ne čudi što je ovo najskuplji razvod u svetu sporta jer je Berni suprugi Slavici (ranije Radić) nakon 23 godina zajedničkog života mora da isplati između jedne i 1,5 milijardi dolara. Razvod je ozvaničen 11. marta 2009. godine.

Ipak, kasnije je otkriveno da je veći deo imovine upravo na ime Slavice, pa mu je ona plaćala oko 95 miliona dolara svake godine.

Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Poznat kao prilično povučen i porodičan čovek, Tajger Vuds iznenadio je mnoge kada ga je bivša supruga Elin Nordegren 2009. godine jurila ispred kuće da ga bije golf palicama.

Izbio je veliki skandal, a Vudsov imidž se poprilično srozao nakon što je Erin tvrdila je da je Tajger vara.

Razvod je koštao Vudsa blizu 100 miliona dolara.

Nekada prvi teniser sveta Andre Agasi oženio je glumicu Bruk Šilds 1997. godine, ali se par uz dosta bure razveo samo dve godine kasnije.

Burne svađe bile su svakodnevnica, a Agasi je u besu jednom prilikom polomio i trofej sa Vimbldona.

Posle razvoda, Agasi i Šilds su podelili imovinu vrednu 130 miliona dolara.

Ništa bolje nije prošao ni, po mnogima, najbolji košarkaš svih vremena, Majl Džordan.

Nekadašnji as Čikago Bulsa oženio se Huanitom u Las Vegasu 1989. godine, ali su se zbog „nepremostivih prepreka“ razveli posle 17 godina.

Huanita je dobila 134 miliona dolara što je najveća suma koju je jedan američki sportista morao da plati svojoj bivšoj supruzi.

Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Roman Abramovič nije sportista, ali vlasnik londnskog Čelsija je apsolutni rekorder.

Abramovič je 2007. godine dobio razvod od supruge Irine, sa kojom ima petoro dece, a za uzvrat je dao četiri kuće, uključujući i imanje vredno 18 miliona funti u Saseksu, zatim još dva stana u Londonu, kao i pozamašnu količinu novca.

Procenjeno je da je ruski tajkun potrošio između jedne i dve milijarde funti kako bi isplatio Irinu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare