Fabio Kvartararo
Fabio Kvartararo; Foto: EPA-EFE/NUNO VEIGA

Aktuelni svetski šampion Moto GP šampionata vozač Jamahe Fabrio Kvartararo rekao je da sa mnogo motiva i bez pritiska ulazi u novu sezonu i da je cilj odbrana titule.

Kvartararo je prošle sezone osvojio prvu titulu u Moto GP šampionatu, imao je pet pobeda i 10 plasmana na podijum i postao prvi Francuz osvajač šampionske titule u „kraljevskoj“ klasi.

PROČITAJTE JOŠ

Posle tri meseca odmora, medijskih obaveza i priprema Kvartararo je rekao da sa izuzetno motivisan dočekuje početak šampionata, u nedelju u Dohi.

„Okusio sam pobedu i ne želim da me taj osećaj napusti. Nikada ne znate da li ćete uspeti da osvojite titulu. Pre nego što poželite da budete višestruki šampion, morate da osvojite prvu titulu“, rekao je 22-godišnji francuski vozač.

„Ali, sada želim drugu. Nemam nikakav pritisak. Svake godine ću davati maksimum. Posle toga, ako budu jedna, dve, tri ili četiri, videćemo, ali naravno cilj je da osvojim više od jedne“, dodao je on.

Posle promenljivih rezultata na testiranjima u Maleziji i Indoneziji, Kvartararo želi da bude pozitivan.

„Očekujem mnogo od Jamahe, što se tiče motora. Da biste ostvarili cilj morate da imate veću snagu. Na kraju, testiranja su prošla prilično dobro, sada moramo da budemo 100 odsto koncentrisani na trku. Sve ostalo je van moje kontrole. Prošle godine nismo imali najmoćniji motocikl i uspeli smo da ostvarimo cilj. Zašto da to ne uradimo i drugi put“, naveo je on.

„Imam isti cilj, da se borim za pobede, da imam takav mentalitet od početka, da ne razmišljam direktno o šampionatu. Ono što je prošle godine donelo prevagu bila je moja doslednost“, dodao je.

Kvartararo ima ugovor sa Jamahom do kraja sezone i spekuliše se o njegovom odlasku.

„Ne znam šta će se dogoditi u budućnosti. Važna je samo sadašnjost. U prošlosti sam strahovao da neću imati šta da vozim jer nisam imao dovoljno dobar učinak. Ali to sada više nije tako, bio sam šampion, vrlo sam brz. Znam da ću i naredne sezone imati motocikl i to više nije problem. Više ne moram da brinem o budućnosti, mogu da se koncentrišem na sadašnjost i da od početka pokušam da pobeđujem“, rekao je Kvartararo.

Trke možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Maks Ferstapen osvojio titulu prvaka sveta u Formuli 1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar