Foto: Printscreen/Tviter: SonjaPernat76

Istaknuti član SNS i trener Futsal kluba SAS iz Zrenjanina Milivoje Simo Batinica tukao je svoje igrače na utakmici devetog kola Prve futsal lige protiv ekipe FON Banjica (6:4).

Batinica je tri minuta pre kraja prvog dela tokom pauze ušao u sukob sa jednim od igrača svog tima. Prvo ga je povukao za dres, privukao sebi, a zatim prvi put udario po vratu i glavi.

Nije prošlo mnogo vremena kada je ponovo krenuo da tuče svog igrača, sada je samo ciljao lice, ali je pogodio vrat. Zaista, potez za koji mora da usledi najveća kazna.

PROČITAJTE JOŠ

Simo Batinica je jedan od osnivača Srpske napredne stranke u Zrenjaninu, a optužen je za ratne zločine u Kravicama kod Srebrenice 1995. godine.

Batinica je 2017. godine tvrdio da je za ratne zločine, u kojima je ubijeno više stotina civila, saznao tek pošto je uhapšen. Suđenje u ovom predmetu počelo je pre sedam godina, ali još uvek nije dobilo epilog.

Takođe, Batinica je član Telekoma i poslednje godine provodi kao futsal trener.

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ zatražila je danas hitnu i adekvatnu reakciju policije, Fudbalskog saveza Srbije i Srpske napredne stranke (SNS), zbog postupka Batinice na pomenutom meču.

„Istaknuti član SNS, zaposlen u Telekomu i optužen za razne zločine protiv civilnog stanovništva, udarao je svog igrača na utakmici, a mi se, s druge strane, zalažemo za državu bez nasilja, gde su svi građani i građanke sigurni i zaštićeni, a nasilnici pozvani na odgovornost“, saopšteno je.

BONUS VIDEO Podcast Pick and Roll sa Mićom Berićem EP 6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare