Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Trepnite i propustićete - ali je potez za veliko poštovanje.

Karson Venc, nekadašnji kvoterbek Filadelfija Iglsa i velika nada NFL šampionata, od odlaska iz redova tima iz „grada bratske ljubavi“ pažnju privlači iz pogrešnih razloga.

PROČITAJTE JOŠ...

No, nakon brojnih priča o tome kako je katastrofalan saigrač, preko toga da ga u ekipama za koje je igrao (Indijanapolis Kolts, Vašington Komanders, uz gore navedene Iglse) niko nije voleo zbog brojnih ružnih poteza, pa do velikog skandala koji je obišao svet nakon što je objavio fotografiju sa ubijenim medvedom, Venc je uspeo da koliko-toliko poboljša lični imidž.

Venc je dobio poziv Los Anđeles Remsa, potpisao ugovor sa timom iz „grada anđela“, a na potpisu ugovora Venc nije skidao žutu narukvicu sa ruke.

A iza te narukvice pod imenom „Dutch destroyer“ krije se izuzetno teška i tužna priča.

U periodu dok je Venc igrao za Filadelfiju, dečak po imenu Lukas Kasters izrazio je želju da upozna svog heroja. To se i dogodilo nakon jednog treninga u avgustu 2017. godine, a mališan, oboleo od kancera, poklonio je Vencu narukvicu koju je nazvao po nadimku ovog dečaka.

Samo 13 dana kasnije, maleni Lukas je preminuo.

Od tog trenutka, Venc istu narukvicu ne skida sa ruke:

„Dao mi je narukvicu na kojoj je stajalo „Dutch destroyer“. Još uvek je nosim. Nosim je na utakmicama, ne skidam je. A nikada nisam ranije nosio takve narukvice“. rekao je Venc.

Ovaj njegov gest naišao je na veliko odobravanje od strane navijača.

View this post on Instagram

A post shared by Rossi (@rossitakes)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar