Foto: SSS

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec i dalje je vodeći na svetskoj rang-listi u disciplini vazdušni pištolj, objavila je danas Svetska streljačka federacija.

Mikec, koji je 2022. godinu završio na prvom mestu i proglašen za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem, već mesecima drži prvo mesto na rang-listi za ovu disciplinu za 2023. godinu, naveo je Streljački savez Srbije.

On je ove godine osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Talinu i na Svetskom kupu u Limi, a veliki broj bodova skupio čestim učešćima u finalima. Na Evropskim igrama, Mikec je zauzeo četvrto mesto.

PROČITAJTE JOŠ

Među deset najboljih na listama su još dve srpske takmičarke.

Zorana Arunović je na šestoj poziciji liste za vazdušni pištolj, kojim je ove godine osvojila srebro na Svetskom kupu u Kairu i bila redovni učesnik u finalima na skoro svim velikim takmičenjima.

Teodora Vukojević je sedma u bodovanju takmičarki malokalibarskom puškom iz trostava, kojom je ove godine zabeležila nekoliko visokih plasmana, uključujući peto mesto na Svetskom kupu u Bakuu i šesto na Evropskim igrama.

Kako je naveo Streljački savez Srbije, najveća prilika za skupljanje bodova ove godine tek sledi pošto će u drugoj polovini avgusta u Bakuu će biti održano Svetsko prvenstvo.

BONUS VIDEO Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar