Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Crnogorska sportistkinja Marija Vuković izvinila se zbog izjave kojom je pticu sa grba Crne Gore nazvala "kokoškom".

Ovaj gaf je privukao mnogo pažnje, a Marija se našla na udaru javnosti u svojoj zemlji zbog nepromišljenih reči tokom snimanja serijala „Igram svoju igru“ na RTCG.

PROČITAJTE JOŠ:

U trenutku kada je upitana da nacrta maskotu Olimpijskih igara u Parizu, ona je grb na zastavi CG nazvala pogrešno.

„Kokoš, ova naša kokoška sa zastave“, rekla je atletičarka koja je sportski do sada na najbolji način predstavljala Crnu Goru. Sve to nije bilo dovoljno da je poštedi kritika, pa je morala da se izvini zemljacima.

„Dragi prijatelji, duboko se izvinjavam zbog svoje nepromišljene izjave tokom snimanja serijala Igram svoju igru. Namera mi nije bila da povredim ničije osećaje, niti da unizim grb zemlje kojoj sa ponosom pripadam. Nadam se da ćete oprostiti ovaj nepromišljeni trenutak zbog kojeg se duboko kajem“, napisala je Marija.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели MARIJA VUKOVIĆ 🇲🇪 (@vukovicmarija)

„Možete da me osuđujete, zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportista imam veću odgovornost prema izgovorenoj reči. Ali, u jedno budite sigurni – nikada ne bih ni pomislila, a kamoli namerno unizila grb i zastavu svoje zemlje. A Crna Gora jeste moja zemlja. Unižavajući nju, unizila bih i sebe“, dodala je atletičarka.

Navela je i da će nastaviti da punog srca skače za svoju zemlju kako je do sada uvek i radila. Jedini cilj joj je, navodi dalje, da predstavlja Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Parizu i da sve u zemlji učini ponosnim.

Marija je pretprošle godine u Minhenu osvojila srebro u skoku uvis, a 2010. godine je bila svetska juniorska prvakinja, dok je na Evropskom prvenstvu 2009. za juniore osvojila srebro.

BONUS VIDEO: Ivana Španović po peti put osvojila Dijamantsku ligu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar