Foto: Privatna arhiva

U Beogradu je u nedelju održan 34. Beogradski maraton, a osim sportskih rezultata, u prvi plan je stavio i neke malo drugačije junake.

Tako je Vuk Radojičić, dečak rođen septembra 2008. godine bio najmlađi učesnik Maratona. Ovaj osnovac iz OŠ „Skadarlija“, istrčao je ceo polumaraton od 21 kilometra.

PROČITAJTE JOŠ:

Bila su mu potrebna dva sata i 26 minuta, ali je mali fudbaler postigao ono što ni većina znatno starijih od njega ne bi bila fizički spremna da uradi.

Vuk se pored fudbala amaterski bavi i trčanjem, a voli i ostale sportove. Uz njega se na trci našao i jedan superdeka kome godine ne smetaju da se bavi atletikom i sportom.

Reč je o Vladi Stevanoviću, 87-godišnjem Beograđaninu koji je završio polumaraton za tri sata i 29 minuta. Ove godine je samo nastavio ono što je radio i pre korone, jer je trčao 2019. u Splitu, gde je takođe trčao polumaraton.

U maratonskoj trci učestvovalo je oko 1.000 takmičara, a u polumaratonskoj 4.000. U maratonu su pobedili Rumun Silviu Stojka i Nevena Jovanović.

Foto: Privatna arhiva

Nevena je inače kapetan „Kobri“. U polumaratonskoj trci je trijumfovala Olivera Jevtić. Maraton je ove godine imao slogan „Bez barijera“, a lani nije bio održan zbog pandemije koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram