Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Izvršni direktor staze u Sepangu, Azan Šafriman Hanif, otvoren je za ideju da se u šampionat Formule 1 ponovo uvrsti trka za Veliku nagradu Malezije.

Trke Formule 1 su se na ovoj stazi prvi put održale 1999. godine, tada je pobednik bio Edi Irvajn u bolidu Ferarija, ispred sedmostrukog svetskog prvaka, Mihaela Šumahera.

Na Sepangu se takmičilo sve do 2017. godine, kada je Maks Verstapen pobedio u bolidu Red Bula. Trka je ispala iz kalendara jer nije bila dovoljno isplativa, ali sada bi sve moglo da se promeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Šafriman je potvrdio da bi voleo ponovo da vidi trku u najbržem karavanu na popularnoj stazi, ali dodaje da proces eventualnog povratka neće biti jednostavan.

„To nije moj prioritet u ovom trenutku, ali ukoliko se ukaže prilika i ponuda bude dobra, veoma sam otvoren za tu ideju, jer trka Formule 1 jeste veliki brend za Maleziju. Da prvo vidimo možemo li da organizujemo trke na duži period. Održaćemo razgovore sa vlastima jer organizacija takvog događaja nije jeftina, novac koji potrošimo mora da bude opravdan“, rekao je Šafriman.

Ove sezone trebalo je da imamo dve nove trke u Formuli 1, u Vijetnamu, na stazi u Hanoju, kao i u Zandvortu u Holandiji.

Sezona je, kao i umnogim drugim sportovima u prekidu zbog pandemije koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar