Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je na trci za Veliku nagradu Austrije, devetoj u šampionatu Formule 1.

Ferstapen je dominirao na stazi „Red Bul ring“, pošto je iza sebe ostavio Šarla Leklera i Serhija Pereza i time duplirao pobedu jer je prethodno slavio i u sprint trci dan ranije.

PROČITAJTE JOŠ:

Holanđanin je upisao petu pobedu uzastopno i uvećao je svoju prednost u generalnom plasmanu, tim pre što je od devet trka na sedam pobeđivao.

Red Bul može ponajviše zahvaljujući njemu da se nada i obaranju rekorda koji drži Meklaren sa deset pobeda u nizu. Za to mu fali jedna pobeda.

Maks, koji je pobeđivao i u prethodne dve sezone, odvozio je staloženo, sigurno i pred kraj je hteo dodatne bodove, pa je samo zbog pokušaja da izvozi najbrži krug otišao u boks da bi promenio pneutmatike.

To dovoljno pokazuje koliko je bio ubedljiv, mada je u jednom trenutku, posle prvog odlaska u boks na devet krugova prepustio prvo mesto Lekleru.

Šarl je iskoristio priliku da pneumatike promeni kada se na stazi našlo virtuelno vozilo bezbednosti u desetom krugu i to mu je bar nakratko donelo prednost.

Zanimljivo je bilo i iza gde je Karlos Sainc više puta izlazio van granica staze, pa je olakšao posao Perezu da ga ostavi iza sebe na kraju, jer je Španac kažnjen i završio je kao četvrti sa četiri sekunde zaostatka.

Peti je bio Lando Noris, pet sekundi iza Sainca, šesti je bio Fernando Alonso četiri sekunde iza Norisa, a do desetog mesta su se poređali Luis Hamilton, Džordž Rasel, Pjer Gasli i Lens Strol.

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

BONUS VIDEO: Prvi incident u 2023. je između timskih kolega

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar