Foto: Screensshot Youtube Neca

Verovatno najpopularnija emisija među decom u Srbiji je ubrzo dobila svog heroja - Makoto Nagano je postao idol mnogih klinaca.

„Nindža ratnici“ su po definiciji sportsko-zabavni program koji su napravili neverovatan bum među sadržajem na srpskim televizijama.

PROČITAJTE JOŠ

Komentatori su napravili neverovatan šou od ove emisije koju su prenosili sa mnogo emocija i duhovitih opaski zbog čega je izgledalo kao da gledalo Olimpijske igre, ali sa urnebesnim komentarima.

Šta je bio cilj? Uvek je postajao niz prepreka koje su takmičari prelazili.  Obično su imali vreme do kog su trebali da dođu do dugmeta koje je zaustavljalo vreme i tako bi nastavljali dalje.

„Sasuske“ kako je nazvana ova verzija u originalu je počeo da se emituje 1997. godine, a tokom godina je postao deo mnogih televizija u svetu. Između ostalog je došao i među srpske dečake i devojčice koji su odjednom vikali „Makoto Nagano“ dok su skakali sa panjeva, hodali po trotoaru ili radili bilo šta što je ličilo na „Nindža ratnike“.

Ultimativni cilj za sve bio je da postanu Makoto Nagano, momak koji je rođen 30. marta. 1972. godine verovatno ni danas ne zna da je u Srbiji izuzetno popularan. Zna ga zasigurno više dece u Srbiji nego u rodnom Japanu.

Živeo je običan život i radio kao komercijalnom brodu i tako bukvalno preživljavao, sve dok se na televiziji „Monster 9“ nije pojavila emisija „Bazuke“.

On je napravio haos jer je bio najbolji u prelaženju poligona, zanimljivo da ga je za emisiju prijavio jedan prijatelj. Nagano je bio oženjen, imao je želju i nije želeo da se blamira. Barem ne isprva.

Toranj na planinu Midorijama je uspeo da savlada kao jedan od retkih i tako ušao u istoriju. Penjanje na ovaj toranj je bio završna četvrta faza do koje bi po pravilu došao jedan, dva ili tri takmičara. Ko bi uspeo da je savlada dobijao bi zvanje nindža ratnik.

Drugi je u istoriji koji je postao nindža ratnik, a kasnije je radio i kao mentar Jusukeu Morimotu koji je dva puta prešao sve četiri prepreke. Zanimljivo da je nsve vreme ostao ribar i da je n brodu provodio 300 dana godišnje, što se pretpostavlja da i danas radi.

Postao je Ol-star ovog takmičenja tokom godina, a zanimljivo da je u Srbiji bio toliko popularan da su pravljene i montaže koje su bile izuzetno popularne. Poput ove koja aludira na poznatu pesmu.

Srbi koji žive u Japanu su i potvrdili da ga tamo malo ko zna. Dok je u Srbiji postao neverovatna zvezda, verovatno i dalje potpuno nesvestan toga. Postao je heroj bez da smo ikada čuli bilo kakvu njegovu izjavu.

Sećaju se svi i emisije kada je promašio taster za 0,11 sekundi i tako razočarao veliku decu. „To mi je bio veći udarac nego kec u školi“, često su govorili mališani.

Makoto se mesecima pripremao, a prvi put kada je učestvovao je isečen i nikada se nije videlo kako ga je oborio vertikalni zid. Za sledeći nastup je u dvorištu kuće napravio repliku i tako se spremao mesecima. Prvi neslavni pokušaj ga nije obeshrabrio, pa je ubrzo postao legenda.

U kratkoj najavi pre nastupa takmičara smo videli kako izgleda život takmičara, a nakon toga izjave takmičara. Ipak, nikada ih nismo čuli jer su to obično bile duhovite solaže srpskih voditelja.

Kasnije će mu problem praviti takozvani „paukov hod“ odnosno hodanje na dva paralelna zida.

Tri puta zaredom je stigao do četvrte faze, nijedan takmičar nikada to nije uspeo da ponovi. Prvi put je pobedio 10 godina nakon prvog nastupa, a nikada nije zaboravio kada je promašio taster za kraj i izgubio za 0,1 sekundu.

Nikada nije odustao, što je bila najveća poruka ove emisije.

Plakao je, plakao, a po ugledu na „Nindža ratnike“ je zapravo i nastao sport za savladavanje prepreka. Kada je Nagano počeo da pada i ispada u prvim rundama ugasio se i šou.

Majkl Džordan „Nindža ratnika“ je otišao, a to je urušilo i emisiju…

Otišao je i poslao poruku za pamćenje.

„Mnogi su me pitali šta je na vrhu Midorijame. Istina je da meni u realnosti… ovde nema ničega…“, poručio je Nagano.

BONUS VIDEO Američki političari rekli dosta – Đokoviću otvorena vrata US Opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare