Lazar Kovačević (desno), Foto: Streljački savez Sbrije

Srpski reprezentativac u streljaštvu Lazar Kovačević osvojio je bronzanu medalju vazdušnom puškom na prvom Svetskom kupu u sezoni, koji je održan u Kairu.

Kovačević je u kvalifikacijama zauzeo peto mesto. On je finalu stigao do bronzane medalje, pošto je pogodio 230,6 krugova. Milenko Sebić je u kvalifikacijama osvojio tek 45. mesto, dok je Milutin Stefanović bio na 49. poziciji.

Prvo mesto u finalu Svetskog kupa osvojio Divijanš Sing Panvar iz Indije sa 253,7 krugova. On je za četiri deseta dela kruga nadmašio dosadašnji svetski rekord koji je držao Kinez Lihao Šeng.

Drugo mesto pripalo je Italijanu Danilu Denisu Solacu, koji je pogodio 251,8 krugova.

PROČITAJTE JOŠ:

Kovačević je od početka finala gađao odlično i pokazao da je u Kairo došao po medalju. Većim delom finala bio je na drugoj poziciji, iza Indijca Divjanša Singa Panvara, koji je čvrsto držao prvo mesto i jurišao ka odličnom rezultatu.

Do 17. hica Kovačević je bio drugi, kada ga je prestigao Italijan Danilo Denis Solaco. U nastavku su se njih dvojica smenjilvali na srebrnoj i bronzanoj poziciji, a ostali rivali su tada već imali veliki zaostatak i postalo je jasno kome idu medalje. Posle 22. hica, kada ispada trećeplasirani, srpski reprezentativac je za Italijanom zaostajao 0,3 kruga i ostao na trećem mestu.

Pre dve godine Kovačević je osvojio zlato na Svetskom kupu u Bakuu. Međutim, u Kairu je stigao do svog ukupno trećeg odličja u SK, jer prošle godine je bio srebrni na finalu Svetskog kupa u Dohi.

Srpska reprezentativka Teodora Vukojević zauzela je 34. mesto u disciplini vazdušna puška u ženskoj konkurenciji.

U ponedeljak niko od srpskih strelaca ne izlazi na vatrenu liniju, a Vukojevićeva u utorak gađa u prvoj fazi eliminacija u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar