Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Samo nekoliko sati pošto je NBA ekipa Milvoki Baks odlučila da bojkotuje duel sa Orlandom, sličan potez je povukao i bejzbol tim iz ovog grada u MLB ligi.

PROČITAJTE JOŠ

„Ekipa Milvoki Bruers je odlučila da ne igra večerašnju utakmicu (protiv Sinsinati Redsa)“, napisao je novinar Vol Strit žurnala.

Ekipa iz Sinsinatija se služila da utakmica ne bude odigrana, pa tako, bar za sada ekipa iz Viskonsina, američke države u čijem gradu je upucan Džejkob Blejk, zboge čega su poslednjih dana sve glasniji protesti crne zajednice, neće snositi nikakve posledice.

Inače, ekipa Milvoki Baksa koja se zatvorila u svlačionicu pre meča NBA plej-ofa sa Orlandom, imala je konferencijski razgovor sa generalnim tužiocem i vice-guvernerom Viskonsina, Džošom Kolom, odnosno Mendelom Barnsom. Rezultati razgovora nisu poznati, ali se oglasila uprava tima.

„U potpunosti podržavamo odluku naših igrača. Iako nismo bili upoznati s njom, svesno smo se složili. Jedini način da se postignu promene jeste da uperimo svetlo na rasne nepravde koje se dešavaju pred nama. Naši igrači su to učinili i nastavićemo da stojimo uz njih i tražimo odgovornost i promene“, navedeno je saopštenju Milvokija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar