Pikado; Foto:EPA-EFE/SEAN DEMPSEY

Pandemija koronavirusa stopirala je sport širom sveta punih mesec dana. Automatski je to bio ozbiljan udarac za industriju klađenja, jer nema više „liga petice“, NBA, američkog fudbala i svega ostalo. Ali, klađenje nije stalo!

Uz dobri-stari virtuelni fudbal, tadžikistansku i belorusku fudbalsku ligu, jedine koje se igraju na planeti pored prvenstva Nikaragve, cveta klađenje na E-sportove, kao i na bejzbol, pikado, stoni tenis.

Koliko god suludo zvučalo, pravi magnet za kladioce je beloruska Višaja liga.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko jasno je poručio da fudbal u toj zemlji neće stati, igraće se, makar i pred praznim tribinama. Kakva radost za sve ljubitelje fudbala i klađenja.

U Srbiji je Sport klub otkupio pravo na prenose mečeva, pa ko voli može uživo da prati, što posebno važi za one koji su uložili novac recimo na BATE Borisov, Slaviju Mozir, Gorodeju…

U trku s Belorusima, uključili su se prvo Tadžikistanci, koji su naprasno postali svima zanimljivi, a poslednja u nizu liga, gde se i dalje uredno kotrlja lopta i može se naći u ponudi u većim kladionicama, je liga Nikaragve.

Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Osim pravog, aktuelan je i virtuelni fudbal, a u bogatoj ponudi postoje „lige petice“. Od Premijer lige, preko Bundeslige, pa sve do Primere, Lige 1 i Serije A.

Što se košarke tiče, ljutibelji „magične igre pod obručima“, mogu se kladiti samo na jednu ligu – Kineski Tajpej.

Preko 15 opklada je u ponudi, od pobede domaćina i gosta, preko hendikepa, „podebljanog hendikepa“, plus i minus koševa…

U ponudi je i rukomet, a logično je bilo da je u pitanju opet Belorusija.

Ipak, ne muškarci nego žene. U svim kladionicima može se naći u ponudi rukometna ženska beloruska liga.

Ruski hokej; Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Ni Rusi zbog koronavirusa nisu ukinuli baš sve sportove, samim tim i oni su se našli na elektronskim listama.

Ali, ko se kladi mora da zna u čemu je fora. U pitanju je „short hockey“ – skraćeni hokej.

To se odnosi na smanjene dimenzije terena i na dužinu trećine, koja je sa 20 prepolovljena na 10 minuta, a igraju regularni timovi i igrači.

Što se bejzbola tiče, ponovo je aktuelan i popularan Kineski Tajpej. Pa ko voli, nek izvoli…

Nije moglo da prođe ni bez pikada, gde se u ponudi nalaze dva takmičenja: Ikone pikado i češka Premijer liga.

Priča za sebe je stoni tenis, gde ljubitelji klađenja mogu da se klade čak na četiri različita prvenstva. Češka star serija, Moskva Liga Pro, odnosno Setka kup, u konkurenciji muškaraca i žena.

Esports; Foto:EPA-EFE/DAVID HECKER

I za kraj smo ostavili ono što je doživelo najveću ekspanziju kada je u pitanju klađenje, a to su E-sportovi.

Tri svetski popularne igre, Kaunter strajk, Dota i LoL. Igračima je na raspolaganju prava „lepeza“ opklada, od pobede, do toga koliko će biti rundi.

Zabava može ponovo da počne…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram