Foto: Starsport

Rukometaši Srbije savladali su Francusku u meču prvog kola Grupe 1 druge faze kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine rezultatom 27:24.

PROČITAJTE JOŠ...

Srbija je u Zrenjaninu bila oslabljena za čak šest prvotimaca, ali su izabranici novog selektora Tonija Đirone odigrali u najmanju ruku herojski.

Francuzi su u meč ušli kao veliki favoriti, i držali su se do polovine prvog poluvremena, kada je bilo 7:7, nakon čega je Srbija zaigrala fantastično.

Preko Nikolića i Đorđića stigli su do 9:7, zatim, nakon što je Francuska uzvratila i stigla do 10:10, usledila je nova serija preko Marsenića, Orbovića i Radivojevića, pa je Srbija na poluvreme otišla sa 14:11.

Francuska je preko Remilija i Maea prišla na 14:13, da bi ponovo Orbović i Kolaković vratili našoj selekciji tri gola viška.

Ta prednost porasla je na pet golova pogotkom Radivojevića sa celog terena pet minuta pre kraja. Francuska je uspela da se vrati u poslednjim trenucima meča, priđe na dva gola razlike, ali nije bilo vremena za preokret.

Tačku na „i“ stavio je golman Milosavljev pogotkom sa celog terena u poslednjim sekundama meča.

Pored Srbije i Francuske, u ovoj grupi se nalaze još reprezentacije Belgije i Grčke, a plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće prve dve selekcije u grupi.

Naredni meč na programu je za osam dana u Zrenjaninu, protiv Grčke.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine u rukometu

Grupa 1

Srbija – Francuska 27:24 (14:11)

Srbija: Marsenić 6, Kukić 6, Đorđić 4, Orbović 3, Radivojević 2, Nikolić 2, Milosavljev 1, Sretenović 1, Kolaković 1, Dodić 1, Abutović, Pešić, Cupara, Šotić, Obradović, Vorkapić

Francuska: Mae 6, Abalo 4, N’gesan 3, Ričardson 3, Žižu 2, Turna 2, Remili 2, Fabregas 1, Mem 1, Dipanda, Žerar, Cler, Karabatić, Pardin, Porte

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar