Foto: Streljački savez Srbije

Maestralan nastup strelaca.

Nastavlja se žetva medalja Srbije na Mediteranskim igrama. Sjajan tandem strelaca Damir Mikec I Zorana Arunović postali su zlatni u disciplini tandem vazdušni pištolj 10 metara.

Oni su do zlatne medalje došli pobedom od 16:10  nad rivalima iz Francuske, Kamile Jedržejevski i Florijana Fukea, dok je bronza pripala Italiji koja je u borbi za treće mesto savladala Tursku.

PROČITAJTE JOš

Arunovićeva i Mikec, kao jedan od najboljih miks timova sveta, su bili favoriti. Tu ulogu su opravdali, kao i dobru formu.

Zorana i Damir su na svim velikim takmičenjima u 2022. na kojima su zajedno učestvovali u paru stigli do odličja. Pre Orana, osvojili su dva zlata (Svetski kup u Kairu i Gran pri u Granadi) i dve bronze (Evropsko prvenstvo u Hamaru i Svetski kup u Bakuu).

Srpski tim je bio najprecizniji u kvalifikacijama sa 576 krugova i plasirao se u meč za zlato, u kome mu je rival bio tim Francuske (Kamil Jedrzejevski/Florijan Fuke). Francuzi su u kvalifikacijama zabeležili tri kruga manje od tandema Srbije.

Streljački savez Srbije

U meču za zlato, Srbija je pobedila sa 16:10 i postala prvi šampion Mediterana za miks parove u istoriji, jer do sada ova disciplina nije bila na programu MI.

Srpski tim je u finalu poveo sa 8:4 u poenima. Potom su Francuzi bili precizniji u dve uzastopne serije, izjednačili na 8:8. Međutim, Srbija je uzvratila serijom od 6:0 za vođstvo od 14:8. Francuski tandem je smanjio razliku, ali naš tim je bio precizniji u 13.seriji za trijumf od 16:10.

Za razliku od takmičenja Svetske streljačke federacije, na Mediteranskim igrama se ne dodeljuju dve, već jedna bronza. U meču za treće mesto, Italija 2 je savladala Tursku 2 sa 16:14 u poenima.

Bronza u boćanju

Dejan Kovačević u boćanju osvojio je bronzanu medalju i na taj način našem Timu doneo je šestu medalju sa ovog takmičenja.

Kovačević je strpljivo gradio svoj put do ove bronzane medalje. Takmičenje u boćanju trajalo je puna tri dana, a Dejan je već prvog dana takmičenja pokazao da je zreo i spreman za najviši domet na ovom takmičenju. On je kvalifikacije prvog dana završio na prvom mestu. U polufinalu se Kovačević sastao sa italijanskim takmičarem koji je ovog puta bio bolji od njega, ali je Dejan svoj kvalitet pokazao u meču za treće mesto danas.

U nastupu protiv domaćeg takmičara Sid Ahmed Boufateha, naš sportista je odlično otvorio meč i praktično je rešio meč u svoju korist u prve četiri runde kada je napravio veliku prednost koju je Alžirac kasnije pokušao da stigne, ali nije u tome uspeo. Na kraju, Dejan Kovačević je odneo bronzu rezultatom 11:8.

Foto: OKS

Naš takmičar je bio veoma zadovoljan ostvarenim rezultatom i nakon takmičenja je rekao: „Bila mi je velika čast da predstavljam Srbiju na Mediteranskim igrama u mom sportu. Ovo je za mene velika stvar, jer sam se takmičio sa seniorima. Možda nije bilo očekivano da ću da osvojim medalju, ali ja sam verovao u sebe. Smatram da je ovo važna stvar i za moj sport, jer pokazujemo da se iz godine u godinu približavamo eliti u boćanju.

U Beogradu je ove godine napravljena prva hala za boćanje i verujem da ćemo u narednim godinama uz još bolje uslove za trening napraviti još bolje rezultate.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar