Zorana i Jelena Arunović, Foto: Privatna arhiva

Proslavljena srpska strelkinja Zorana Arunović u završnoj je fazi priprema za Svetsko prvenstvo koje se od 15. oktobra održava u Kairu.

Prethodnih sedam dana Zorana je bila u prilici da trenira u Francuskoj, u izvanrednim uslovima zahvaljujući kontaktima njenog dugogodišnjeg trenera i sestre Jelene Arunović.

„U Parizu smo boravile na poziv Danijela Gobervila, bivšeg sportskog direktora Streljačkog saveza Francuske i trenera proslavljene reprezentativke Selin Gobervil, trostruke evropske šampionke i osvajačice zlata na Olimpijskim igrama 2012. godine. On je bio inicijator i organizator ovog okupljanja, a zajedno smo trenirali u sportskom kompleksu koji je ujedno i regionalni streljački centar, koji nam je pružio zaista sve ono što nam je bilo potrebno za kvalitetan rad“, rekla je Jelena Arunović.

PROČITAJTE JOŠ

Istaknuti stručnjak naglašava da je tokom boravka u Francuskoj akcenat u radu bio na taktičkoj pripremi.

„Uvežbavali smo razne varijante taktičkih odgovora na problematične momente u meču“, objašnjava Jelena Arunović.

Dodaje i da je domaćin obezbedio i sparing partnere, koji su im pomogli u realizaciji treninga.

„Iako su u toj fazi priprema drugi aspekti bili u prvom planu, rezultat je uvek bitan faktor, jer pokazuje nivo preciznosti sportiste u realnom vremenu i zato mogu da kažem da svi parametri govore da smo u uzlaznom trendu. Jedino što nam je nedostajalo je nastup na nekom takmičenju, kao generalna proba pred Kairo“.

Pred put u Kairo, Zorana će u Beogradu trenirati sa Damirom Mikecom.

„Zorana i Damir su dugogodišnji miks tim par i zajedno će nastupati i na Svetskom prvenstvu u Egiptu. U dogovoru sa Damirovim trenerom, Goranom, koncipirali smo završne treninge tako da odgovaraju potrebama i jednog i drugog strelca. U duhu tog zajedništva želimo da krenemo u Kairo i nastavimo gde smo stale pre pauze“, zaključila je Jelena Arunović.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Kamo sreće da su i na državnim kanalima tako dobre vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar