Foto: Andrej Isakovic/AFP

Infinity Lighthouse i Lap 76 s ponosom najavljuju otvaranje izložbe fotografija „Paralele“, dvojice priznatih fotoreportera – Miloša Cvetkovića i Andreja Isakovića.

„Paralele“ su priča u slikama o evoluciji Formule 1, globalnog sportskog fenomena, o razvoju takmičenja i organizacije u rasponu od četiri decenije.

PROČITAJTE JOŠ

U objektivima dvojice nagrađivanih autora našli su se detalji sa trka s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog veka i, za poređenje, trenuci ovekovečeni u poslednjih nekoliko sezona.

Tačka susreta je kultno mesto – Velika nagrada Monaka, za neke esencija onoga što bi trebalo da predstavlja „najbrži cirkus na svetu“: trkanje na ivici, adrenalin, spektakl i glamur.

I trka i Kneževina su se menjali kroz decenije što su i Miloš i Andrej zabeležili na svojim slikama, a svaki i najmanji detalj je dokaz zašto ova trka mora da ostane u F1 kalendaru, iako je upravo ovih dana baš to postalo upitno…

Foto: Andrej Isakovic/AFP

Izložba „Paralele“, koja sadrži 52 izabrane fotografije dvojice autora, postavljena je u prostoru kod Ulaza 2 u TC „Galerija“ u Beogradu, a svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 22. septembra, u 19 časova.

Izložba je humanitarnog karaktera, s obzirom da će kompletan prihod od prodaje izloženih dela biti uplaćen u korist Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Izložba „Paralele“ otvorena je do 28. septembra.

*

Foto: Miloš Cvetković/Privatna arhiva

*

Foto: Miloš Cvetković/Privatna arhiva

BONUS VIDEO Formula 1 u centru Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram