Foto: Facebook/Ivica Kostelic

Legendarni hrvatski skijaš i jedan od najboljih sportista u istoriji ove zemlje se potresnom objavom oprostio od svog staradalog prijatelja.

Kostelić se javno oprostio od Luke Vidica, koji je tragično preminuo u lavini dok je skijao na planinama Kranjske Gore.

PROČITAJTE JOŠ

“Ovo sećanje posvećeno je Luki Vidicu, prijatelju koji je tragično izgubio život u lavini dok je skijao u planinama rodne Kranjske Gore. Kad sam skijao s Lukom, bila je to radost. Bilo bi dovoljno da se samo pogledamo i osetimo isto uzbuđenje oko istih stvari. Deljenje sreće. To sam osetio kod mnogih svojih prijatelja u planinama. Strast je ono što povezuje sve nas koji volimo planine, uzdiže nas do emocija koje su izvan ljudskog poimanja, povezuje nas na nivo izvan života. Luka će zauvijek biti jedan od nas jer se radi o duhu koji nosimo u sebi. Nosićemo taj duh, kao i oni pre nas i oni koji dolaze posle nas. Moje molitve i saučešće idu njegovoj porodici“, napisao je Kostelić.

Ivica Kostelić je jedan od najtrofejnijih hrvatskih skijaša. Rođen je 23. novembra 1979. godine u Zagrebu. Oženjen je bivšom islandskom skijašicom Elin Arnarsdotir sa kojom ima dvoje dece.

Tokom dvadesetogodišnje profesionalne karijere takmičio se u skoro svim skijaškim disciplinama – spustu, slalomu, veleslalomu, superveleslalomu, superkombinaciji, kombinaciji i paralelnom slalomu. Sa 26 pobeda postao je deseti skijaš svih vremena po broju pobeda u Svetskom kupu. Osvojio je četiri srebrne medalje na Olimpijskim igrama, zlato, srebro i bronzu na Svetskim prvenstvima, te pet Malih i jedan Veliki kristalni globus u Svetskom skijaškom kupu.

BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO 2024, Slaviša Jokanović epizoda 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar