Foto: EPA-EFE/Robert Ghement

Najbolji skokovi su bili milimetarski prestupi.

Srpska atletičarka Ivana Vuleta završila je na sedmom mestu u finalu Svetskog prvenstva u skoku udalj u američkom gradu Judžinu.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je skokom od 6,84 metara koji je ostvarila i u četvrtoj i u petoj seriji za pet centimetara bila kratka kada je medalja u pitanju, a ostaće žal za trežim skokom i milimetarskim prestupom kada je čini se letela iznad sedam metara.

Zlato je osvojila olimpijska šampionka Nemica Malaika Mihambo sa 7,12 metara. Druga je bila Nigerijka Ese Brume sa 7,02, dok je Brazilka Letisija Oro Melo sa jednim ispravnim skokom od 6,89 stigla do bronze.

Mihambo je tako odbranila titulu svetske prvakinje, a zanimljivo je da je u prva dva skoka prestupila i došla nadomak eliminacije, ali je posle toga usledila dominacija.

Vuleta je takoše krenula prestupom, da bi skokom u drugoj seriji došla do sedme pozicije i dodatna tri skoka.

Srpkinja je rizikovala i u trećem skoku, ali je opet gazila dasku i to za milimetar.

Kao osma je uspela da izbori dodatna tri skoka. U istoj seriji Ese Brume je došla do 7,02, a Malaika Mihambo, koja je do tada imala dve neuspešna skoka, stigla je do 6,98. Njih dve su zauzele prve dve pozicije uoči tri poslednje serije.

Foto: EPA-EFE/Robert Ghement

U četvrtom pokušaju najbolja srpska atletičarka je aterirala na 6,84, što joj je omogućilo da se probije na šesto mesto. Mihambo je bila sve bolja i sa 7,09 u četvrtoj seriji je preuzela prvo mesto.

Identičnu daljinu kao u četvrtom Ivana je ostvarila i u petom skoku, samo što je za jedno mesto unazad pomerila Šveđanka Sanija, koja je stigla do 6,87 metara. Nije više imala snage Vuleta i stigla je do samo 6,75 metara. Mihambo je samo u poslednjem skoku sa 7,12 potvrdila krunu i pokazala da je bez premca na svetu u ovoj disciplini. Nemica je odbranila krunu osvojenu u Dohi 2019. godine.

Ostala je tako Srpkinja na dve medalje i to dve bronze sa planetarnih šampionata na otvorenom i to iz Moskve 2013.i Pekinga 2015. godine. Ivana već sredinom avgusta očekuje Evropsko prvenstvo u Minhenu.

BONUS VIDEO Ivana Vuleta – devojka koja je vratila nadu u srpsku atletiku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar