Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Može li Ivana da dosanja Pariz?

Svega što je Ivana Vuleta mogla da poželi, bilo je na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Zlatna medalja u skoku udalj, počasni trk kroz Beogradsku arenu, suze, himna i emocije – osetila je opet kako je doći do lovorika pred svojim navijačima, Srbiji je podarila evropsku dvoransku titulu 2017. skokom karijere od 7,24m.

Sada nije bila toliko blizu tog skoka, ali je i sa 7,06m „oduvala“ konkurenciju. Srebro je pripalo Nigerijki Ese Brume sa 6,85m,a bronza Britanki Lorejn Judžin sa 6,82. Drastična razlika pokazala je koliko je dominantna trenutno u odnosu na konkurenciju, nije isključeno da bi ta razlika mogla da joj ulije novu energiju da nastavi karijeru u sličnom ritmu.

Nagoveštavala je Ivana kraj karijere i veličanstven oproštaj baš u Beogradu, s time da je želela da osvoji Olimpijske igre u Tokiju. Nije joj uspelo, bila je četvrta i prethodne dve godine obeležile su joj pandemija, povrede i promena ritma.

„Htela sam da završim karijeru kao osvajačica zlata na Olimpijskim igrama. Sada imam 31 godinu, mnogo se stvari promenilo. I dalje sam u sportu. Mislim da nisam ostvarila maksimum i to je jedini razlog zašto sam ovde. Sve što radim je zbog ljubavi. Ne želim da se to završi bez pravog osećaja“, rekla je Ivana Vuleta pred start Svetskog prvenstva.

Ivana Španović
Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Prebolela je Tokio i konačno rane zalečila u Beogradu, o čemu svedoče reči posle titule.

„Dobro veče svima. Ne znam šta bih vam rekla, zaista sam presrećna i nema reči koje bi opisale kako se trenutno osećam. Evropsko prvenstvo iz 2017. godine se ne zaboravlja i nikad neće, ali ovo danas, ovo je neka posebna emocija, veliko ti hvala, Srbijo. Ovo prvenstvo je bilo nešto na čemu je bio fokus, prvo zato što je Svetsko prvenstvo, ali i imala sam obavezu prema sebi da odbranim titulu. Za dalje ćemo već videti, presrećna sam trenutno što sam odbranila titulu“, rekla je Ivana posle podviga, prvog koji je ostvarila sa supružničkim prezimenom Vuleta.

Njene reči da će „za dalje već videti“, ugriz zlatne medalje, suze i emocije pokazali su da i dalje uživa u uspesima i da bi mogla da promeni odluku i produži karijeru – možda čak i u 33. godini poželi da napravi veteranski podvig i dođe do zlata u Parizu na narednim Olimpijskim igrama.

Primera radi, 2008. je Brazilka Moren Mađi osvojila zlato u svojoj 32. godini, legendarna Hajke Dresler je 2000. osvojila olimpijsko zlato u Sidneju kao 36-godišnjakinja, bila je šampionka i 1992. u Barseloni. Na Ivani je samo da posluša svoje srce i telo i uz opipavanje pulsa konkurencije proba da u Parizu ostvari toliko željeni san.

BONUS VIDEO Zlatni skok 7.06 – Ivana Vuleta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar