Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Naša reprezentacija ponovo ostala bez medalje.

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Svetske lige od Italije rezultatom 14:7.

PROČITAJTE JOŠ

Italije je od samog starta preuzela kontrolu nad mečom, dok su „delfini“ većim delom meča izgledali izgubljeno.

Pitanje pobednika su vicešampioni sveta rešili u trećoj četvrtini, kada su došli do prednosti od četiri gola.

Prvi gol na meču je postigao vaterpolista Pro Reka Đakomo Kanela, dok je centar „azura“ Luka Marcijali povećao prednost na 2:0.

Prvi se u listu strelaca kod Srbije upisao Petar Velkić, koji je smanjio prednost na 2:1.

Naša reprezentacija nije uspela da iskoristi napad za izjednačenje, pa je sa igračem više vaterpolista Breše Đakopo Alesijani snažnim udarcem povećao prednost na 3:1, a Đorđe Vučinić je postavio konačan rezultat prve četvrtine.

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

Italijani su silovito krenuli drugu četvrtinu i stekli su prednost od 6:3, golovima Filipa Ferera i Edoarda di Some.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 6:4, a golove za Srbiju u drugoj deonici su postigli Gavril Subotić i Marko Radulović.

Rencuto je sa peterca doneo Italijanima plus tri, ali je odmah zatim siguran bio Subotić. Obe reprezentacije su propustile po dva napada, a prvi su do gola stigli Italijani, a strelac je ponovo bio Rencuto – 8:5. Mrežu Del Lunga je zatresao Martinović i već u sledećem napadu, sa zvukom sirene za kraj napada, precizan je bio Luka Damonte. Situacija po Srbiju je postala gotovo bezizlazna kada je Fondeli pogodio za 10:6.

Italijani su postigli četiri gola u poslednjoj deonici i tako su na kraju ubedljivo pobedili sa čak sedam golova razlike.

Najefikasniji u srpskoj reprezentaciji je bio Gavril Subotić sa dva pogotka, dok su se Petar Velkić, Đorđe Vučinić, Marko Radulović, Nemanja Vico i Vasilije Martinović upisali po jednom.

Golove za Italiju postigli su: Luka Damonte i Eduardo Di Soma po tri, Luka Marciali, Vićenco Rencuto po dva, Đakomo Kanela, Jakopo Alesijani, Filip Ferera, Andrea Fondeli po jedan.

Italijani idu dalje u polufinale na boljeg iz duela Španija-Kanada, dok će Srbija u razigravanja za pozicije od pete do osme.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić – od slavnog golgetera do bahatog funkcionera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare