Foto: EPA/Francisco Guasco

Prvog dana Evropskog prvenstva u tekvondou, koje se održava u Sarajevu, pod zastavom Srbije osvojene su dve medalje. Prvo je Mahdi Hodabahši osvojio zlatnu medalju u kategoriji preko 80 kilograma, a zatim je Novak Stanić osvojio srebrno odličje u kategoriji do 56 kilograma.

Zlatna medalja koju je osvojio Mahdi Hodabahši je prva posle 22 godine osvojena u muškoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu. Pre više od dve decenije zlato je osvojio reprezentativac Zoran Krajčinović.

PROČITAJTE JOŠ

Hodabahši je od samog početka učešča na Evropskom prvenstvu pokazao da je u Sarajevo došao sa jasnim ciljem. Iz meča u meč išao je sigurno o čemu govore i pobede prvo u duelu sa reprezentativcima Velike Britanije, Turske, Ukrajine a zatim u finalu takmičara iz Severne Makedonije.

„Izuzetno sam srećan zbog osvojene zlatne medalje pogotovo što je ovo prvo takmičenje za mene u nacionalnom timu Srbije. Bili su ovo izuzetno teški mečevi, ali imao sam vrlo jasan cilj ispred sebe – zlatnu medalju. Drago mi je što smo opet krenuli sa takmičenjima, i nadam se da ću osvojiti jop mnogo medalja u narednom periodu. Hvala celoj ekipi, mom treneru Draganu Joviću i naravno svima iz TAS-a na podršci“,  istakao je evropski šampion Mahdi Hodabahši.

Zadovoljstvo nije krio ni naš trofejni trener Dragan Jović, sportski direktor Tekvondo asocijacije Srbije.

„Posle 22 god konačno muško zlato na Evropskom prvenstvu i posle 10 god još jedno srebro na istom takmičenju. Mahdi Hodabahši je ovim zlatom potvrdio naša verovanja u kvalitet koji poseduje i ovim putem se zahvaljujemo ministru sporta Vanju Udovičiću na pomoći Mahdiju za dobijanje našeg državljanstva. Novak Stanić je prvi put na EP za seniore i svoju uspešnu juniorsku karijeru ovim rezultatom je najavio da će još bolji biti u seniorima. Devet meseci nismo imali takmičenja i ovo je za ceo sport važno, krenulo se i to sa medaljama. Imali smo peh sa korona virusom i jedan deo reprezentacije nije mogao da učestvuje jer još nisu spremni za ovakav šampionat. Sutra su devojke i nadamo se da će i one napraviti dobar rezultat što se nekako uvek od njih očekuje. Imamo jak tim i želim im svu sreću“,  istakao je Dragan Jović.

Odlični mladi Novak Stanić je u prvom nastupu za seniore uspeo da ostvari vrhunski uspeh i okiti se vicešampionskim zvanjem u konkurenciji do 58 kilograma. Iako još junior, Novak Stanić je dokazao da je u samom vrhu seniorske evropske takmičarske scene.

„Borbe su bile izuzetno teške ali pored svega, moj trener Peđa, koji je od šeste godine uz mene, i ja, uspeli smo da osvojimo srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama. Posebno želim da se zahvalim celoj reprezentaciji i svima iz TK Azija koji su mi pružili apsolutnu podršku“, istakao je 17-godišnji vicešampion Evrope Novak Stanić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare