Foto: odbojkaški savez

Tokom pandemije koronavirusa u Srbiji preminula su trojica bivših odbojkaša, Ljubomir Ljuba Ilić, Vojislav Nikolajević i Dragan Milošević Šaja.

Ljubomir Ljuba Ilić je otišao sa životne pozornice. Bio je član one zlatne generacije beogradske Jugoslavije, za koju su nekada igrali i Zoran Petrović, Dragan Rajačić, Stevan Pališaški, braća Miloš i Dragoslav Uzelac, Srpko Petrović i Predrag Sretenović.

Jugoslavija je za deceniju postojanja osvojila četiri titule, tri kupa i titulu juniorskog prvaka Jugoslavije.

Vojislav Nikolajević, nekadašnji odbojkaš i osnivač OK Panonija iz Bačke Palanke, preminuo je 2. aprila u Bačkoj Palanci u 78. godini, a sahranjen je 4. aprila u Bačkoj Palanci.

Rođen je 3. februara 1943. u Bačkoj Palanci, gde je završio osnovnu školu.

Gimnaziju je završio u Novom Sadu, tamo je počeo da igra odbojku u tadašnjem Studentu, današnjoj Vojvodini.

U periodu 1968 – 1970. igrao je u Mladosti iz Bačkog Petrovca, koja se takmičila u Drugoj ligi, da bi se potom vratio u Bačku Palanku, gde je sa Merkurom igrao kvalifikacije za Prvu ligu. U Merkuru je završio igračku i počeo kratkotrajnu trenersku karijeru.

Bio je jedan od osnivača OK Panonija iz Bačke Palanke. Svojim radom i savetima je doprineo da klub postane rasadnik kvalitetnih odbojkašica i da se plasira u Drugu ligu Srbije.

Tužne vesti stigle su i sa Kipra gde je u 61. godini posle kratke i teške bolesti preminuo Dragan Milošević Šaja.

Rodom iz Gacka, odbojku je počeo da igra u Grafičaru, a od 1980. do 1989. igrao je u Crvenoj zvezdi, da bi potom otišao na Kipar, gde je igrao za Dionisos i Pafijakos iz Pafosa.

Sa Dionisosom je kao igrač osvojio titule prvaka Kipra 1991, 1997. i 1999, a sa Pafijakosom je igrao u finalu Kupa Kipra 1994.

Trenirao je Dionisos i Pafijakos u muškoj konkurenciji, da bi najveći uspeh kao trener ostvario sa odbojkašicama Pafijakosa, sa kojim igrao u finalu plej-ofa prvenstva Kipra i osvojio titulu pobednika Kupa Kipra 2013.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram