Foto: VK Novi Beograd

Trener vaterpolista Novog Beograda Igor Milanović rekao je da je uzbuđen zbog predstojećeg debija na klupi tog tima, kao i da će dati sve od sebe da ekipa igra bolje i beleži pobede.

„Posle devet treninga u izvanrednim uslovima ovde na bazenu „11. april“ i ekipom koja zaista ima veliki kvalitet, mogu da kažem da sam uživao. Debitujem na klupi Novog Beograda u Zagrebu i zbog toga sam veoma uzbuđen“, rekao je Milanović.

PROČITAJTE JOŠ

Vaterpolisti Novog Beograda putuju u Zagreb na treći ovosezonski turnir Regionalne lige.

Prvi rival će im u petak biti Crvena zvezda (20.40), u subotu igraju protiv splitskog Jadrana (20.40), a u nedelju im je protivnik splitski Mornar (13.40).

Milanović, koji je pre nedelju dana postao trener ovog kluba, dodao je da su prethodnih dana radili na grupnoj taktici.

„Mislim da ova ekipa zaista ima kvalitet koji je samo potreban da se na pravi način ispolji u pravim trenucima. Daću sve od sebe da iz utakmice u utakmice igramo sve bolje i beležimo pobede. Ova ekipa nema šta drugo da traži nego da u svakom meču ide da pobedi. Siguran sam da će biti uspona i padova, ali spremni smo“, istakao je on.

Trener Novog Beograda ocenio je da je njihov prvi rival neugodna ekipa, kao i da je red da vaterpolo svetu pokažu da su bolji tim od crveno-belih, nakon što su u prošlom duelu poraženi.

„Mislim da će i u subotu protiv splitskog Jadrana biti izuzetno uzbudljiva utakmica, koji se i pojačao u medjuvremenu i doveo veoma dobrog golmana. To je ekipa koja ima vrhunske pojedince, mlade i iskusne igrače. Mornar je za nijansu slabija ekipa, ali i to će biti još jedan ispit za nas da vidimo kako se ponašamo kao ekipa“, rekao je Milanović, uz konstataciju da u kompletnom sastavu putuju u Zagreb.

Vaterpolista Đorđe Vučinić istakao je da su sve tri utakmice bitne za ekipu, kao i da je cilj da ostvare tri pobede.

„Ponavljam, neće biti lako. Respektujemo sve protivnike sa kojima igramo, ali mislim da je suština da se držimo zajedno, da poštujemo zadatke koje trener od nas zahteva, i u tom slučaju ne bi trebalo da bude nikakvih problema“, rekao je Vučinić.

Vučinić je dodao da postoji motiv za revanš Crvenoj zvezdi, koja je u nedavnom prvenstvenom meču pobedila sa 14:13.

„Mislim da je to sportski. Jednostavno, u tom meču nismo pokazali ono što znamo. Želimo da se revanširamo i mislim da smo sigurno favoriti u toj utakmica, ali to treba da dokažemo i u bazenu“, zaključio je Vučinić.

Novi Beograd je na drugom mestu Regionalne lige sa 22 boda, dva manje od vodećeg Juga. Prvoplasirani tim iz ligaškog dela biće domaćin Fajnal-fora.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar