Foto: EPA-EFE/Hazem Gouda

Rukometaši Hrvatske savladali su Angolu sa 28:20 (12:11) u drugom kolu C grupe na Svetskom prvenstvu u Egiptu čime su obezbedili plasman u drugu fazu.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon iznenađujućeg remija protiv Japana u prvom kolu, ekipa Lina Červara opravdala je ulogu favorita i bez veih problema upisala prvi trijumf na turniru.

Angola se držala dobro u prvih 15 minuta, imala je i dva gola prednosti, ali je Hrvatska preokrenula do kraja poluvremena i onda u nastavku rutinski rešila meč.

Ivan Čupić postigao je šest golova za Hrvatsku, dok je najefikasniji u ekipi Angole bio Edvaldo Fereira sa četiri postignuta gola.

Osim Hrvatske, plasman u narednu fazu obezbedio je i Katar koji je pobedio Japan sa 31:29.

Foto: EPA-EFE/Hazem Gouda

Kubanac Frankis Marzo postigao je 11 golova za Katar, dok je Remi Anri Doi bio najefikasniji u ekipi Japana sa sedam postignutih golova.

Japan će u poslednjem kolu igrati protiv Angole za treće mesto u grupi, a biće mu dovoljan i jedan bod da obezbedi dalji plasman.

U grupi B, Tunis je stigao do prvog boda na turniru nakon što je odigrao nerešeno protiv Brazila, 32:32.

Tunis je na poluvremenu imao četiri gola prednosti, a uspeli su da prospu vođstvo od 32:30 na 45 sekundi pre kraja pa sada imaju male šanse da se plasiraju u drugi krug.

Mohamed Darmul postigao je četiri gola za Tunis, dok su Rudolf Hakbart i Haniel Langaro postigli po šest golova za Brazil.

Foto: EPA-EFE/Khaled Elfiqi

Prvi tim iz B grupe koje je obezbedio dalji plasman je Španija, koja je savladala Poljsku sa 27:26, stigavši do prve pobede na turniru.

U D grupi, plasman u drugi krug obezbedila je Argentina koja je savladala Bahrein sa 24:21, uz šest golova Federika Pizara.

„Gaučosi“ su stigli do druge pobede u grupi pa će moći rasterećeno da uđu u susret proitv favorizovne Danske u trećem kolu.

Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany

Danci su protiv Konga odradili malo jači trening nakon što su pobedili sa 39:19 i očekivano stigli do plasmana u drugu fazu.

U A grupi, Nemačka je službenim rezultatom 10:0 savladala Zelenortska Ostrva koja nisu mogla da izvedu tim na teren zbog nekolicine igrača koji su bili pozitivni na koronavirus.

Osim Nemačke, do daljeg plasmana stigla je i Mađarska koja je deklasirala Urugvaj sa 44:18, uz osam golova Dominika Matea.

Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce, 2. kolo

Grupa A

Zelenortska Ostrva – Nemačka 0:10

Mađarska – Urugvaj 44:18 (16:8)

Grupa B

Tunis – Brazil 32:32 (20:16)

Poljska – Španija 26:27 (11:14)

Grupa C

Katar – Japan 31:29 (15:16)

Angola – Hrvatska 20:28 (11:12)

Grupa D

Argentina – Bahrein 24:21 (12:10)

Kongo – Danska 19:39 (10:23)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram