Foto: Tanjug/AP/Joe Klamar

Luis Hamilton, šampion sveta u Formuli 1, pobednik je trke za Veliku nagradu Štajerske, druge u ovogodišnjem šampionatu najbržeg karavana.

Britanac je tako stigao do prve pobede u ovoj sezoni i ukupno 85. u karijeri i samo mu još šest nedostaje da izjednači rekord Mihaela Šumahera.

PROČITAJTE JOŠ:

Za razliku od proteklog vikenda na istom mestu, kada je bio četvrti, Hamilton je sada bio na čelu trke od početka do kraja, s izuzetnom nekoliko krugova kada je morao u boks.

Uspeh Mercedesa na ovoj trci bio je potpun, pošto je drugo mesto pripalo drugom vozaču ove ekipe, Valteriju Botasu, dok je treći bio Makst Ferštapen iz Red Bula.

Aleksandar Albon zauzeo je četvrto mesto, dok je vozač Meklarena Lando Noris u poslednjem krugu uspeo da nadoknadi tri pozicije i zauzme peto mesto.

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres zauzeo je šesto mesto, iako je krenuo sa 17. mesta, a njegov timski kolega Lens Strol zauzeo je sedmo mesto. Danijel Rikardo iz Renoa bio je osmi, Karlos Sainc iz Meklarena deveti, dok je 10. mesto zauzeo Danil Kvjat iz ekipe Alfa Tauri.

Zanimljivo je bilo na startu trke, na kojem smo već u prvom krugu videli incident na stazi čiji akteri su bili Šarl Lekler i Sebastijan Fetel, koji su ubrzo posle toga morali da odustanu, a na stazu je izašlo bezbednosno vozilo, koje se na njoj zadržalo puna tri kruga.

Kasnije je Lekler priznao da je on bio krivac za incident, zbog čega se izvinio klupskom kolegi iz Ferarija.

Šampionat Formule 1 nastavlja se narednog vikenda Velikom nagradom Mađarske na stazi „Hungaroring“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar