Slobodan Soro i Živko Gocić/FOTO: Miodrag Todorović/VK Novi Beograd

Živko Gocić je zvanično promovisan kao novi šef stručnog štaba vaterpolo kluba Novi Beograd.

Svojevremeno legendarni kapiten srpskog nacionalnog tima Živko Gocić prethodnih godina imao je dosta uspeha sa Solnokom, osvojio je Evrokup i titulu šampiona Mađarske.

PROČITAJTE JOŠ

„Potrudiću se, kao što sam to do sada uvek radio u karijeri kao igrač i trener, da znanje i energiju usmerim ka tome da Novi Beograd bude još bolji. Koliko ćemo u tome uspeti videćemo kada se završi sezona, ali svi zajedno ćemo dati sve od sebe da igramo dobro i da sve ambicije, pokušamo da ostvarimo“, istakao je Gocić koji je na klupi nasledio Igora Milanovića, koji je klub napustio posle sukoba sa prvim čovekom Aleksandrom Šapićem.

Kao glavni razlog zašto je odlučio da preuzme funkciju šefa stručnog štaba Novog Beograda, Gocić je naveo najviše ambicije koje je Novobeograđani imaju u narednoj sezoni.

„Klub koji ima ogromne ambicije i ekipa koja u svakom meču ide na pobedu, to je ono što nas stavlja u istu ravan. Jer, i moja trenerska ambicija je najviša. Potrudićemo se da to sve ukomponujemo na pravi način. Iluzorno je bilo šta obećavati u ovom trenutku, ali radićemo punom parom da to izgleda kako treba. Smatram da je ovo korak napred u mojoj karijeri“, rekao je novi trener Novog Beograda.

On se potom dotakao i teme surovog rasporeda takmičenja kojim su izloženi vaterpolisti.

„Zaista je mnogo teško. Igrači su preopterećeni i to je tema kojom se treneri bave već duže vreme. Igrači su završili fajanl-ejt Lige šampiona koji je bio izuzetno naporan, imali su četiri dana odmora i otišli su da se pripremaju za Svetsko prvenstvo. Posle tog šampionata, imaće nedelju ili dve dana pauze i odmah Svetsku ligu, a posle toga i Evropsko prvenstvo u Splitu. Toliko opterećenje ni fizički ni mentalno nije normalno.“

Slobodan Soro, koji je sa pozcije sportskog imenovan za generalnog direktora kluba, smatra da je Živko Gocić pravo rešenje za trenera Novog Beograda i to na duže staze.

PROČITAJTE JOŠ

„Veliko nam je zadovoljstvo što je postao deo naše priče. Zajedno ćemo se boriti i pokušaćemo da sa Novim Beogradom ostvarimo što je moguće bolje rezultate, a ono što je veoma važno je da će se Gocić baviti i mlađim selekcijama kluba, koliko mu to obaveze budu dozvoljavale“, rekao je Soro.

Soro je potvrdio da je Novi Beograd doveo četirki zvučna pojačanja, a to su Alvaro Granados, Dimitrios Kumpakis, Radoslav Filipović i Savo Ćetković:

„Čekali smo da prvo definišemo pitanje trenera da bismo odredili status igrača koji su već u našem sastavu. Ono što je za sada jedino poznato je da je Petru Tomiću istekao ugovor i on je slobodan igrač“, završio je Soro.

BONUS VIDEO Majstorija Dušana Mandića u za nestvarnu pobedu Novog Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar