Foto: Starsport

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić, čestitao je Partizanu, Crvenoj zvezdi i Šapcu plasman u osminu finala Evrokupa.

Srbija će ove sezone imati pet predstavnika u evropskim klupskim takmičenjima. U Ligi šampiona čast srpskog vaterpola, osim Novog Beograda, braniće i kragujevački Radnički, a u Evrokupu igraće Šabac, Partizan i Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Novog Beograda Živko Gocić smatra da je to velika stvar za srpski klupski vaterpolo.

„Iskoristiću priliku da čestitam Šapčanima, crno i crveno-belima plasman u osminu finala Evrokupa. Nadam se da se tu neće zaustaviti i da će imati zapaženo učesće na evrosceni. Činjenica da imamo pet klubova u evropskim takmičenjima nesumnjivo upućuje na zaključak da se znatno podiže kvalitet našeg klupskog vaterpola i to je za svaku pohvalu. Jako mi je drago da da su nam klubovi stabilni, da napreduju i da mladi igrači imaju zdrave sredine u kojima mogu da se dalje razvijaju. Benefiti svega toga biće višestruk“, rekao je Gocić.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Vaterpolisti Novog Beograda otputovali su u Budimpeštu, gde će u naredna dva dana trenirati sa ekipom Ferecvaroša.

Aktuelni regionalni i srpski šampion odradiće četiri zajednička treninga sa slavnim mađarskim klubom i aktuelnim šampionom ove zemlje, a planirane su i dve kontrolne utakmice.

„Ferencvaroš je jedan od najboljih timova Evrope i biće nam izuzetan sparing partner pred izazove koji nam predstoje“, izjavio je Gocić i dodao:

„Nedostaje nam jakih utakmica, a bliži se početak Lige šampiona, zato smo odlučili da podignemo intezitet treninga, pa mislim da će odlazak u Budimpeštu biti pun pogodak. Takođe, biće to i najbolja moguća priprema za vrlo važan duel sa Crvenom zvezdom, koji nam predstoji u subotu u Superligi Srbije“.

BONUS VIDEO Poen koji je „slomio“ Kresija, Đoković sjajan na mreži

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar