Foto: EPA-EFE/Vincent Jannink

Uzbudljiva trka u kojoj je pobeda na kraju pripala Italijanu.

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobedio je u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Holandije u Asenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Banjaja je pobedio rezultatom 40:25,205 sekundi. On je vodio od početka, nijednog trenutka nije gubio prednost i ostvario je treću pobedu u sezoni.

Drugo mesto zauzeo je vozač ekipe VR46 Marko Beceki sa 0,444 sekundi zaostatka. To je prvi pobednički podijum u Moto GP šampionatu za ekipu legendarnog vozača Valentina Rosija.

Vozač Aprilije Maverik Vinjales zauzeo je treće mesto sa 1,209 sekundi zaostatka.

Njegov timski kolega Aleš Espargaro osvojio je četvrto mesto, tako što je odličnom vožnjom u poslednjoj krivini istovremeno obišao Breda Bindera iz KTM i Džeka Milera iz Dukatija.

Vodeći u generalnom plasmanu i aktuelni šampion Fabio Kvartararo iz Jamahe nije završio trku, nakon što je pao sa motocikla u petom i 13. krugu.

Upravo on i Espargaro našli su se u trkačkom incidentu, pa je deblji kraj ipak izvukao Fabio, dok je Espargaro krug po krug napredovao i sa 15. pozicije došao do onih najviših.

Na kraju se Espargaru izvinio upravo Kvartararo, pa je sve završeno u sportskom duhu.

To je prvi put ove sezone da Kvartararo nije završio trku, a po pravilu je završavao među deset najboljih.

On je i dalje prvi u generalnom plasmanu sa 172 boda, a Espargaro je drugi sa 151. Žoan Zarko iz Pramaka, koji je zauzeo 13. mesto, treći je sa 114, a četvrti je Banjaja sa 106 bodova.

U Moto GP šampionatu sledi pauza, a naredna trka na programu je sedmog avgusta za Veliku nagradu Velike Britanije na Silverstonu.

Trke Moto GP šampionata možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

BONUS VIDEO: Strašne scene na stazi Muđelo – težak udes Sasakija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar