Foto: EPA-EFE/GREG NASH
Foto: EPA-EFE/GREG NASH

Pomalo buntovnički, pomalo marketinški potez sedmostrukog svetskog prvaka

Vozač Mercedesa Luis Hamilton imao je zapaženo pojavljivanje u Majamiju, gde se u nedelju od 21.30 časova održava trka Formule 1.

PROČITAJTE JOŠ:

Svetska automobilska federacija (FIA) najavila je da će od trke u Mjamiju početi da primenjuje sankcije prema vozačima koji nose nakit (tu se računaju i satovi) dok su u bolidu. Pravilo se uvodi kako bi se izbegle potencijalne povrede.

Hamiltonu je to teško palo, jer je imao nakit na mestina sa kojih teško može da se skine, ali ga nije sprečilo da se na jednoj od konferencija u Majamiju pojavi i sa tri sata na ruci.

Britanski vozač je ambasador brenda IWC, a na ruci je imao dva nova modela. Na desnoj ruci je imao 46 mm veliki IWC Big Pilot Top Gun “Mojave Desert” (novitet), na levoj ruci mu je bio novi 41 mm titanijumski IWC Pilot Chronograph u bojama Mercedes Petronas AMG F1 tima, kao i klasični 46 mm čelični Big Pilot sa crnim ciferom.

Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Formule, stjuardi će od sada imati uređaje pomoću kojih će kontrolisati da li vozači krše pravilo.

Ukoliko ga neko prekrši prvi put platiće 52 hiljade dolara, ponovoljena greška koštaće vozača 265 hiljada dolara, a ako to neko uradi i treći put potencijalno se suočava sa gubitkom bodova u šampionatu.

Foto: EPA-EFE/GREG NASH

*

Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

BONUS VIDEO Reakcije Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena nakon trke u Imoli

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar