Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Direktor šampiona Formule 1 zabrinut zbog bolida, ali i srećan zbog najave uzbudljive sezone.

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da njegova ekipa zna da ima dobar bolid, uprkos tome što je prvu ovosezonsku trku Formule 1, za Veliku nagradu Bahreina, zbog tehničkih problema nisu završili ni Maks Ferstapen ni Serhio Peres.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je bila brutalna trka za nas. Čini se da je isti problem u oba bolida, ne znamo još o čemu se radi, ali moramo da vidimo šta je uzrok. Naravno da je Ferstapen razočaran, pošto je bio ubedljvo na drugom mestu. Mislim da je Ferari imao najbrži bolid i čestitam im na osvajanju prva dva mesta. Teško je što smo završili trku bez bodova, ali sezona je duga“, rekao je Horner za „Skaj“.

Vozač Ferarija Šarl Lekler pobedio je u prvoj trci u novoj sezoni u Bahreinu. Vozači Red Bula Ferstapen i Peres su u samoj završnici, kada su zauzimali drugo i treće mesto, imali problema sa svojim bolidima, pa nisu završili trku.

„Moramo brzo da utvrdimo šta je u pitanju. Sve u svemu mučno je što nismo izborili podijum, ali znamo da imamo dobar bolid, samo moramo da se pozabavimo problemima sa pouzdanošću. Uzbudljiva je bila trka Maksa i Šarla, ako ćemo imati takvu sezonu – to će biti zaista prava sezona. Negativna stvar je nula bodova, ali pozitivna to što znamo da imamo sjajno vozilo“, dodao je Horner.

Naredna, druga trka u sezoni, za Veliku nagradu Abu Dabija, na programu je sledećeg vikenda.

Trke Formule 1 možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana

BONUS VIDEO Izgoreo bolid usred trke Formule 1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar