Foto: promo logo

100 Thieves ima najveći rast od čak 142 odsto zahvaljujući prepoznatljivom brendu za odeću.

Nakon perioda stagnacije zbog pandemije, protekla godina je bila odlična za esport. Forbs je tradicionalno objavio predikciju za približnu vrednost organizacija u ovom sektoru gde možemo videti koliko vredi 10 najbogatijih organizacija.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo mesto sa vrednošću od 540 miliona dolara već drugu godinu zaredom zauzima organizacija iz Los Anđelesa, Team SoloMid (TSM). Organizacija je po procenama imala prihode od 56 miliona u 2021. godini zahvaljujući pre svega svojim aplikacijama Dyno i Blitz, ali je 10-godišnje sponzorstvo vredno 210 miliona dolara sa platformom za razmenu kriptovaluta FTX Trading najprofitabilnije.

Slede 100 Thieves, Team Liquid i Faze Clan, aktivni u svim sektorima pop kulture i podjednako poznati kao lifestyle brendovi i kao esport organizacije, dok je ostatak liste uglavnom kombinacija evropskih i azijskih organizacija.

Prosečna vrednost prvih deset na listi je čak 350 miliona dolara, što je za skoro 50 odsto više nego prošle godine.

Inače, sve više organizacija pronalazi druge načine monetizacije, pa je tako FaZe, koji ima saradnju sa gigantima poput DC Comics i u svojoj postavi influensera ima i Snup Doga, snimio 2020. horor film “Crimson”.

BONUS VIDEO Ruski Muzej starih igrica – povratak u analogno doba

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar