Vaterpolo reprezentacija Srbije, Filip Filipović
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey)

Posednji ples u bazenu velikog srpskog asa

Filip Filipović, bivši srpski vaterpolo reprezentativac i član Olimpijakosa, objavio je da će mu predstojeća sezone biti poslednja u profesionalnoj igračkoj karijeri.

“Ovo je moja poslednja sezona u igračkoj karijeri. Imamo najviše ambicije u ovoj sezoni, želimo što dalje u Ligi šampiona, želimo do finalnog turnira, polufinala, trona, zašto da ne. Imamo pravo da se nadamo. Pripremali smo se zajedno, možemo da budemo optimisti“ rekao je legendarni srpski reprezentativac, a preneo „Total-waterpolo“.

PROČITAJTE JOŠ:

Na klupu Olimpijakosa nedavno je seo Igor Milanović, za koga je Filipović imao samo reči hvale.

„Uzbuđeni smo zbog toga, imamo novog trenera, ali i nekoliko mladih novih igrača koji su doneli energiju potrebnu za velike rezultate. Imaćemo pravu proveru protiv evropskog šampiona Pro Reka sredinom novembra. O Milanoviću dovoljno govore njegovi rezultati. On živi za svaki trening i srećni smo što je sa nama. Njegov prethodnik Teodoros Vlahos je ispisao istoriju, ne samo Olimpijakosa već i grčkog vaterpola. Jedan je od najboljih trenera sa kojima sam radio u karijeri“, zaključio je Filipović.

Jedan on, ako ne i najbolji srpski vaterpolista ikada, pre Olimpijakosa nastupao je za Partizan, Pro Reko, Radnički i Solnok, a tokom reprezentativne karijere osvojio je preko 30 medalja.

Što se Olimpijakosa tiče on će pokušati da osvoji oba trofeja u Grčkoj, ali je glavni cilj finalni turnir Lige šampiona, na kome nije nastupao prošle sezone.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar