Foto: EPA-EFE/Francois Lenoir

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je još rano pričati o šampionskoj tituli u Formuli 1, posle pobede na trci u Meksiku.

„Još je dug put pred nama u šampionatu. Naravno, sada izgleda dobro, ali sve se može brzo preokrenuti. Radujem se Brazilu, za njega me takodje vežu jako lepe uspomene“, rekao je Ferstapen.

PROČITAJTE JOŠ:

Holandski vozač je u Meksiku upisao 19. pobedu u karijeri, i tako je povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na drugoplasiranog Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Ferstapen ima 312,5 bodova, dok Hamilton na drugom mestu ima 293,5 bodova, četiri trke pre kraja.

Vozač Red Bula je do prvog mesta došao odmah posle starta trke, kada je iskoristio zavetrinu tada vodećeg Valterija Botasa (Mercedes).

„Radilo se samo o što kasnijem kočenju. Zadržao sam se na stazi, došao sa trećeg na prvo mesto i to je u osnovi bilo ono što je obeležilo moju trku, a kasnije sam mogao da se fokusiram samo na sebe, jer smo imali neverovatan tempo“, dodao je on.

Gledajte Fromulu 1 uz SBB i EON pakete

Trke Formule 1 mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

Hamilton, koji je trku završio na drugom mestu čestitao je Verstapenu pobedu, uz ocenu da su njihovi bolidi bili veoma moćni ovog vikenda.

„Dao sam apsolutno sve od sebe, i na kraju je bila sjajna borba sa Serhijom (Peres), gde sam uspeo barem da sačuvam drugo mesto“, rekao je britanski vozač.

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Brazila, 14. novembra.

Generalni plasman vozača:

1. Maks Verstapen (Holandija) 312,5

2. Luis Hamilton (Velika Britanija) 293,5

3. Valteri Botas (Finska) 185

4. Serhio Perez (Meksiko) 165

5. Lando Noris (Velika Britanija) 150

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 478,5

2. Red Bul 477,5

3. Ferari 268,5

4. Meklaren 255

5. Alpin 106

6. Alfa Tauri 106

BONUS VIDEO Sudarili se Hamilton i Ferstapen i izleteli sa staze

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar