EPA-EFE/ALI HAIDER

Neverovatno šta radi ovaj čovek

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je treću uzastopnu titulu svetskog šampiona usred sprint trke koja je vožena u okviru Velike nagrade Katara, šest trka i dva sprinta pre kraja sezone.

Holanđaninu su za novu titulu bila potrebna samo tri boda, a osvojio ih je 18 osvajanjem drugog mesta u Dohi.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi je bio Oskar Pjastri iz Australije, a treći njegov kolega iz Meklarena Lando Noris. Četvrti je bio Džordž Rasel iz Mercedesa, a peti njegov timski kolega Luis Hamilton. Šesto i sedmo mesto osvojili su vozači Ferarija Karlos Sainc i Šarl Lekler, a osmi je bio Aleksandar Albon iz Vilijamsa.

Ferstapen se osvajanjem treće titule pridružio društvu u kojem su Ajrton Sena, Niki Lauda, Džeki Stjuart i Džek Brebam kao trostruki svetski šampioni. Više titula od njih osvojili su Alen Prost i Sebastijan Fetel po četiri, Huan Manuel Fanđo pet i Mihael Šumaher i Luis Hamilton po sedam.

Ferstapenu je pre sprint trke jedini konkurent za titulu bio klupski kolega Serhio Peres, ali je on odustao nakon što je bio deo incidenta sa Nikom Hulkenbergom i Estebanom Okonom.

Ferstapen sada ima 407 bodova, slede ga Peres sa 223 i Hamilton sa 174.

Podsetimo, krajem septembra Holanđanin je slavio na Suzuki u Japanu i doneo novu titulu Red Bulu u konkurenciji konstruktora.

Trka za Veliku nagradu Katara na programu je u nedelju od 19 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar