Foto: Printscreen Youtube

Srpska atletičarka Ivana Španović žali što ne može da nastupa na Evropskom prvenstvu zbog povrede.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je posle 16 meseci pauze otišla na miting u Dizeldorfu, bila je na postolju, pa je pobedila na takmičenju u Serbian Openu i Balkanijadi, ali se desio novi peh.

„Iskreno sam mislila da ću ovaj vid komunikaicje sačuvati za sledeći vikend kad sam želela da vam se obratim kao četvorostruka prvakinja Evrope, ali, očigledno to nije plan za mene“.

„Od jutros mi je stiglo mnogo poruka i iskoristila sam priliku da se javim, da potvrdim da sam doživela povredu na jučerašnjem treningu u Beogradu. To je trebalo da bude poslednji tehnički trening pred put u Torun“, rekla je Španovićeva u video snimku.

Ona je podsetila da je zbog svih okolnosti nesrećna što ne može da radi ono što voli.

„Svaki uspeh na kraju je samo ekvivalentan hiljadama neuspelih pokušaja da se napravi neka blaga razlika u odnosu na prethodni trening, a ne u odnosu na nekog drugog takmičara. Svako ko me zna, zna i da se retko obraćam. Uvek pokušavam da naznačim kao vrlo bitno, to da ako se u samom procesu ne uživa dovoljno i ukoliko nisi svestan sebe i okruženja, svega što radiš i što ti se dešava, krajnji ishod nema tu težinu koju bi trebalo da ima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivana Španović (@ivanaspanovic)

„Zato sam neizmerno tužna što ne odlazim u Torun. Najviše zato što je cela prošla godina bila specifična usled pandemije i jednog takmičenja posle kog sam doživela tešku povredu i prelom metatarzalne kosti. Posle toga sam se oporavila i krenula sa treninzima“, priča Ivana.

Međutim, nju su tu sačekale tehničke poteškoće i promena lokacije treninga.

„Zatvorili su nam halu u Novom Sadu pa smo bili primorani da putujemo u Beograd i da tamo treniramo svakog dana. To je sada već skoro tri meseca. Nekako mi uvek bude žao kad se određena etapa ne završi na način na koji je bilo isplanirano. Ne samo zbog uloženog truda, nego zbog osećaja satisfakcije zbog kojeg sve to prvobitno i radiš“, objasnila je Španovićeva.

Ivana Španović
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Najavila je i da će joj Olimpijske igre u Tokiju biti poslednje i da zato hoće što bolje da se pokaže na njima.

„Kako god, nije kraj. Sutra kad budem otišla da snimam nadam se da neće biti jako strašno i da ću moći da se vratim treninzima. Pripreme za Tokio ostaju iste, početkom maja nas čeka prvi miting Dijamantske lige. Najveći cilj mi je Tokio, to će biti moje poslednje Olimpijske igre i želim da budu najbolje do sada“, zaključila je Srpkinja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare