Milica Gardašević i Anja Lukić debituju na mitingu Dijamantske lige
Milica Gardašević; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Poslednji miting Dijamantske lige ove sezone održava se u Dohi, a nastupiće dve srpske atletičarke - Milica Gardašević u skoku udalj i Anja Lukić u trci na 100 metara s preponama.

Tandem srpskih atletičarki imaće debi na najvećoj sceni.

Anja Lukić je državna rekorderka za juniore na 60 i 100 metara s preponama. Nakon odlične zimske sezone i ispunjene norme za Evropsko prvenstvo u dvorani 2021. godine, ambiciozno je krenula u letnju sezonu s namerom da se plasira na Evropsko prvenstvo koje je trebalo da se održi u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ

„Bez obzira na dva meseca kućnog treninga i otkaza svih velikih takmičenja, verovali smo da sezonu možemo završiti dobrim rezultatom. Na prvenstvu države u Novom Pazaru postavila je novi lični rekord 13,34 sekunde“, rekao je trener Slobodan Stojić i dodao:

„Kao nagrada za sav trud i istrajnost tokom čitave sezone, dobili smo poziv za miting u Zagrebu, svetske serije zlatnog nivoa, gde je Anja istrčala odličnih 13,38 sekundi. Posle toga, kao kruna sezone, stiže poziv za učešće na Dijamanskoj ligi“.

Kako je istakao, konkurencija je jaka, a Anja Lukić je najmlađa takmičarka.

„Verujem da će Anja u Dohi biti na nivou sezonskih rezultata. Prvo učešće na mitingu Dijamantske lige je veliki stimulans da u godinama koje slede pravi još bolje rezultate“, rekao je Stojić.

Nekadašnja juniorska šampionka Evrope, Milica, Gardašević, imaće šest rivalki u skoku udalj.

Nedavno je osvojila treće mesto na mitingu u Zagrebu sa skokom od 6,60 metara.

Skok udalj počinje u 18.08 po srpskom vremenu, dok je tra s preponama u 18.12, a direktan prenos biće na Sport Klubu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar