Foto: Nebojša Radović/KSS

Višestruki svetski i evropski šampion, Jozef Dostal, pripreme za narednu sezonu počeo je u Beogradu.

Dostal pripreme za novu sezonu obično počinje u Kaliforniji, gde češki tim ima trening kamp.

S obzirom na ograničenja u putovanju iz Evropske unije u Sjedinjene Američke Države, zbog čega pre odlaska u Kaliforniju mora da boravi najmanje dve nedelje van takozvane Šengen zone, ove godine je sa partnerom iz dvoseda, Radekom Šloufom, trenerom Karelom Leštinom, dva sparing partnera i fizio terapeutom, doputovao u glavni grad Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Beograd je bio najbolje rešenje jer nije toliko daleko, vreme je trenutno bolje nego u Češkoj i letovi imaju veoma dobre konekcije za Kaliforniju i San Dijego gde mi idemo“, objasnio je Dostal, prenosi sajt Kajakaškog saveza Srbije.

Češki reprezentativci upoznati su sa takmičarskim uslovima na Adi Ciganliji, s obzirom na to da su već boravili u Beogradu. Međutim, uslovi za veslanje krajem novembra nešto su drugačiji:

„Voda je veoma mirna i mnogo je toplije nego u Češkoj, što je veoma dobro jer vam se ruke ne smrzavaju. Kako mi se dopada ovo jezero… Naporno je, voda je veoma teška sada u jesen. Leti je dosta lakša, brzo se ide i vremena na takmičenju ovde su mnogo bolja. Sada se dosta mučim jer sam prilično težak, u poređenju sa ostalim momcima koji treniraju ovde sa mnom, ali dajem sve od sebe i nadam se da će se isplatiti“, kroz smeh je rekao evropski prvak u jednosedu na 500 metara iz Beograda 2018. godine.

Dostal je inače i olimpijski vicešampion iz Rija u jednosedu na 1.000 metara, odnosno četvorostruki svetski i evropski šampion.

„Ne bih rekao celog života, ali od kad sam počeo da treniram kajak želim da osvojim olimpijsko zlato. To još nisam uspeo, tako da se nadam da ću uspeti sledeće godine“, zaključio je Dostal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar