Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Italijanski trener Đovani Gvideti postao je novi selektor odbojkašica Srbije po odlasku Danijelea Santarelija.

Santareli je otišao u Tursku da bude selektor za veću novčanu sumu, pa ga je zemljak brzo nasledio posle dogovora sa potpredsednicom OSS Jelenom Nikolić i sekretarom Saveza Ivanom Kneževićem.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zdravo svima. Želim da kažem da sam izuzetno počastvovan što me je Odbojkaški savez Srbije kontaktirao i ponudio mi da vodim žensku reprezentaciju u naredne dve godine“, rekao je Gvideti za sajt Odbojkaškog saveza.

Naveo je da mu je posebno čast jer je ženski tim Srbije, prema njegovim rečima izuzetan. Santareli je ove godine sa njim postao prvak sveta.

„Izuzetan tim, veoma uspešan, izuzetna grupa devojaka koja ima mnogo talenta i mnogo potencijala i zna da igra odličnu odbojku. Biće ovo za mene velika šansa i veliki izazov da vodim ovako sjajan tim, a takođe će biti sjajna prilika da kao trener radim u zemlji koja toliko dobro zna odbojku, koja je osvojila toliko odbojkaških olimpijskih medalja, naravno ne samo odbojkaških“, dodao je Gvideti, istakavši da je iz Srbije poteklo mnogo sjajnih odbojkaških imena.

Santareli je na tom mestu bio samo 11 meseci, pošto je u januaru postavljen na mesto koje je sada zauzeo Gvideti.

On je u karijeri vodio Holandiju, Nemačku i Tursku, a od klubova je bio u Vinčenci, Ređo Emiliji, Modeni. Trenutno je trener i Vakifbanka sa kojim će u januaru igrati protiv Crvene zvezde u Beogradu.

BONUS VIDEO: Srbija dočekala zlatne odbojkašice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare