Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona smatra da je Srbija izvukla najtežeg rivala u baražu za Svetsko prvenstvo.

Naš nacionalni tim očekuje dvomeč sa boljim iz duela Italije i Slovenije, gde su Slovenci favoriti za prolaz.

PROČITAJTE JOŠ:

„Italija je ekipa koja je u razvoju poslednjih godina. U utakmicama koje su igrali u prethodnom periodu imali smo priliku da vidimo da veliki broj igrača iz italijanske reprezentacije igra u francuskoj ligi i to im omogućava da napreduju kao nacionalni tim. To su pokazali u mečevima kvalifikacija koje su igrali sa Rumunijom i sa ostalim ekipama, napredak je primetan. Drugi potencijalni rival je Slovenija. Iako će biti prisutne izvesne promene u timu koje nosi promena trenera, Slovenci imaju odlične igrače koji igraju u najboljim evropskim klubovima“, kazao je Đerona za Rukometni savez Srbije.

Srbija će propustiti prvi krug kvalifikacija i dvomeč u martu, ali je zato u aprilu čeka izazov protiv Slovenije ili Italije. Ta dva susreta su zakazana za 13. ili 14, odnosno 16. ili 17. april.

„Gledajući žreb mislim da smo izvukli najtežeg protivnika. Znamo da ćemo prvi meč igrati na gostujućem terenu, a drugi u Srbiji i to nam daje nadu da ćemo na domaćem terenu i uz podršku naših navijača biti jači od protivnika“, dodao je Đerona.

Podsećamo, Srbija je igrala na Evropskom prvenstvu u grupi sa Francuskom, Ukrajinom i Hrvatskom i upisala je dva poraza i pobedu nad Ukrajincima. Đeronin tim je bio znatno oslabljen zbog koronavirusa.

BONUS VIDEO – Škrbić: Rukometaši me jedinstvom sad podsećaju na nas tokom bombardovanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar