Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Ovaj slučaj je jako odjeknuo i pokrenuo nesuglasice između dva tela u NFL ligi.

Dešon Votson, kvoterbek Klivlend Braunsa dobio je suspenziju od šest utakmica zbog kršenja pravila ponašanja NFL lige, pošto je optužen za seksualno zlostavljanje.

PROČITAJTE JOŠ:

Odluku je doneo neutralni arbitrator, pošto je NFL zahtevao neodređenu suspenziju, ne kraću od godinu dana, zbog težine optužbi.

Na njega je ukazalo više od 20 žena, a skandal je nastao na terapijama masažom, o čemu su prve informacije počele da se pojavljuju pre više od godinu dana.

Suspenziju od šest utakmica je izrekla Sju Robinson, nekadašnja sutkinja Okružnog suda u Delaveru, posle saslušanja, a na tu odluku liga ima pravo žalbe.

Većinu od 24 slučaja je Votson rešio mimo presude, a udruženje NFL igrača je navelo da će se pridržavati prvobitne odluke.

Inače, NFL liga je tražila kaznu od pet miliona dolara za 26-godišnjaka, a udruženje igrača osporava ove zahteve pod parolom da Votson nije osuđen ni za jedan zločin.

Dve porote su odbile da optuže Votsona na osnovu krivičnih prijava koje je podnelo deset žena. Navodile su da se on otkrivao tokom masaža, da ih je dodirivao ili ljubio mimo njihove volje.

On je negirao ova dela, ističući da je sa tri žene imao dobrovoljne seksualne odnose. Napominjemo da ako ostane na snazi suspenzija, Votson će moći da igra od 23. oktobra.

BONUS VIDEO: Bogata karijera Toma Brejdija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar