Zurab Datunašvili bio je gost "Probudi se" na TV Nova S, bilo je reči o osvajanju svetske titule u rvanju, u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom.

PROČITAJTE JOŠ

Datunašvili je Srbiji doneo evropsko zlato i olimpijsku bronzu pre ovog podviga.

Imao je i emotivan doček na aerodromu uz „Marš na Drinu“, a na TV gostovanju, rekao je da želi da nastavi u ovom šampionskom ritmu.

„Jako je lep osećaj biti na vrhu, ova godina je za mene bila najbolja u karijeri, osvojio sam tri medalje na najvišem nivou, Evropsko prvenstvo, pa sam se kvalifikovao za Igre i uzeo bronzu, a sada, pre pet dana, osvojio sam Svetsko prvenstvo. Put do vrha je bio jako težak i zahtevan, puno smo trenirali, godinu dana smo se spremali. Imao sam dobre pripreme, trenere i Savez, svi zajedno smo postigli rezultat. Sam ne bih ovo uspeo. Jeste ovo individualni sport, ali iza pozornice je tim, doktori, puno treniramo, trebaju vam dobri sparing partneri. Kada je tim dobar, dolaze rezultati“, rekao je Datunašvili.

On je već dugo u Srbiji, a 2019. je došlo do ideje da nastupa za Srbiju.

„Ovde sam došao pre dve godine, prvo sam došao da se rvem, bio je tu Viktor Nemeš kao svetski prvak, došao sam da mu budem sparing partner. Imao sam probleme u Gruziji sa Savezom, posle mi je Srbija pomogla. Kada sam došao, predsednik Saveza i treneri su me pogledali i posle smo razmislili o tome da se rvem za Srbiju. Dala mi je Srbija novu priliku i to mi je bila motivacija, morao sam da se odužim i osvojio sam tri medalje.“

On je govorio i o dočeku, emocijama kada sluša „Bože pravde“ i „Marš na Drinu“, što možete pogledati u vrhu teksta.

BONUS VIDEO – Datunašvili osvojio zlato

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare