Foto: Starsport

Dodeljene nagrade najboljim.

Olimpijski komitet je tradicionalno na kraju godine proglasio najbolje sportiste i sportske zimove.

Gruzijac Zurabi Datunašvili koji brani boje Srbije najbolji je sportista za 2022. godinu.

PROČITAJTE JOŠ

On je u septembru u Beogradu odbranio titulu prvaka sveta u kategoriji do 87 kilograma.

Sa druge strane, za najbolju sportiskinju je proglašena Ivana Vuleta. Ona je prvo u martu osvojila zlatnu medalju i odbranila titulu prvaka sveta u skoku udakj u dvorani, a zatim nekoliko meseci kasnije isto uradila i na Evropskom prvenstvu.

Ona je za kraj osvojila i po četvrti put zlatnu medalju u Dijamantskoj ligi.

Priznanje j edobila i Tijana Bošković koja je izabrana za najuspešnijeg sportistu u timskim sportovima. Ona je predvodila Srbiju do titule šampipna sveta u odbojci ove godine i pokazala zašto joj nema premca na planeti.

Odbojkašice su ujedno proglašene i za najbolji ženski tim ove godine. Kada je u pitanju najbolji muški tim, priznanje je dodeljeno basket reprezentaciji 3×3 jer su u prezhodnoj godini osvojili i titlue svetskog i evropskog prvaka.

Foto: Starsport

Nagradu „Bobana Momčilović Veličković“ koja se dodeljuje najboljem mladom sportisti je otišla u ruke Adriane Vilagoše, sjajne bacačice koplja. Ona je ponovo postala prvak sveta u juniorskoj konkurenciji, a osvojila je i zla yaq‚to na Medieranskim igrama u seniorskoj konkurenciji. Ipak, najveći uspeh je bilo srebro na evropskom prvenstvu za seniore kada je zadivila čitav svet.

„Ovo mi je bila jako uspešna, ali ove godine u Srbiji ima mnogo uspešnih mladih sportista i bas mi je drago što mi je OKS dao nagradu“, rekla je Vilagoš.

Najbolji trener je Dragan Jović čiji puleni su doneli tri medalje sa Svetskog prvenstva u Gvadalahari – dve zlatne i jednu srebrnu.

BONUS VIDEO 2006-2019. – najbolji poeni epskog rivalstva Nole – Rodžer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar