Foto: Promo

Pogodio je olimpijsko srebro, a onda i centar plemenite mete! Damir Mikec je ovog leta doneo prvu medalju za srpski tim na Igrama u Tokiju, a samo nekoliko dana kasnije je uspešno pogađao i tipove u Mozzartovoj akciji „Humanitarni tiket u podne“.

Foto: Promo

Iznos od 102.200, nasmejani vicešampion želeo je da usmeri Fondaciji Budi Human, za lečenje malog Boška Guglete, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Mikec je bio dirnut pozivom da učestvuje u tradicionalnoj akciji, a kako mu je tih dana sve polazilo za rukom, redom su prolazili parovi na plemenitom listiću.

Trojke za Boškovu pobedu

U akciju prikupljanja sredstava za lečenje Boška Guglete, kompanija Mozzart uključila se i na otvaranju košarkaškog igrališta „Ivan Paunić“ u sklopu tradicionalne akcije „Sto terena za jednu igru“. I u Grockoj je održano humanitarno takmičenje u šutiranju trojki, a tom prilikom je prikupljen iznos od 100.000 dinara.

I 12. avgusta, na otvaranju terena posvećenom Rašku Katiću u Kragujevcu, svi koji se prijave za plemenito nadmetanje, imaće priliku da povećavaju fond za pomoć malom Bošku.

„Ljudi koji mnogo više prate sport su me pitali kako sam uspeo da pogodim sve“, ne silazi osmeh s Damirovog lica.

„Hvala Mozzartu što je pokrenuo ovu akciju i što nam omogućava da budemo deo jedne lepe, humane priče. Čast mi je što sam u Tokiju obradovao naciju prvom medaljom, ali isto tako sam srećan zbog pogotka u ovoj plemenitoj akciji. Pozivam i druge da se priključe!“

Sportisti, glumci, pevači i mnoge druge poznate ličnosti rado učestvuju u ovoj akciji, a ovog leta prošao je i humanitarni tiket jednog fudbalera – golmana Šerifa Dušana Markovića.

Kompanija Mozzart je po njegovoj želji iznos od 112.000 donirala za lečenje devojčice Aleksandre Uzelac, a uručenju donacije prisustvovala je njegova supruga Kristina.

Foto: Promo

Mikec i Marković se nalaze na podužem spisku dobrotvornih kladioca koji su imali dobitni listiće sa iznosima od preko 100.000 dinara. Među njima su Momčilo Bajagić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Nenad Stojmenović, Miloš Teodosić, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Duško Pijetlović…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar