Foto: AP Photo/Mark Stockwell/Tanjug

Nekoliko fantastičnih mečeva odigrano prve nedelje.

Dva dana nakon što su Kanzas Siti Čifsi doživeli poraz od Detroit Lajonsa na otvaranju sezone, ljubitelji američkog fudbala dočekali su „pravu stvar“, a viđeno je nekoliko izuzetno zanimljivih rezultata.

PROČITAJTE JOŠ...

Filadelfija Iglsi, prošlosezonski učesnik Superboula, imala je težak zadatak protiv Nju Ingland Pejtriotsa u Bostonu, ali su zahvaljujući presečenom pasu za tačdaun Darijusa Sleja i hvatanju Devonte Smita lako stigli do 16:0.

Ipak, ekipa predvođena Bilom Beličikom zaigrala je mnogo bolje u drugoj četvrtini, Filadelfija je u potpunosti stala, pa je ubrzo na semaforu stajalo 16:14, a Petsi su imali i prvi napad u drugom poluvremenu.

Nisu ga Iskoristili, sa druge strane Iglsi su postigli tri „fild gola“ i otišli na 11 poena viška, i činilo se prelomili meč u svoju korist.

Petsi su uspeli da uhvate priključak, priđu na 25:20, a nakon izgubljene lopte Džejlena Hurtsa, kvoterbeka Iglsa, na dva minuta pre kraja, imali su i napad za pobedu. Ipak, odbrana tima iz „grada bratske ljubavi“ uspela je da spreči preokret i donese pobedu jednom od favorita za titulu.

Na ovoj utakmici zvanično se oprostio i Tom Brejdi, koji je u dresu Nju Inglanda osvojio šest Superboul prstenova, a pred početak meča upriličena mu je velika čast:

Lud meč viđen je i u Dalasu, gde su Kaubojsi prosto pregazili Njujork Džajantse, 40:0. Ovo je ujedno i najubedljivija pobeda Dalasa nad timom iz „velike jabuke“ u istoriji međusobnih duela.

Sinsinati Bengalsi doživeli su debakl od Klivlend Braunsa (24:3) u „derbiju Ohaja“.

Bengalsi su pred početak sezone važili za kandidata za titulu, ali je već u uvodnom kolu usledio „hladan tuš“. Klivlend predvođen Dešonom Votsonom „spustio“ je Sinsinati na samo tri poena, pa su Braunsi lako slavili protiv divizijskog rivala.

Ekipa Arizona Kardinalsa izgubila je od Vašingtona, najkontroverznijeg tima lige nakon velike borbe.
Heroj pobede Komandersa, kojima preti nova promena imena nakon prodaje i odlaska ozloglašenog Dena Snajdera iz kluba, bio je šuter Džoi Slaj, koji je postigao osam od 20 poena svog tima.

U „sudaru titana“ NFL šampionata, San Francisko Fortinajnersi savladali su Pitsburg Stilerse 30:7, dok su u jednom od klasika i prvom meču po odlasku Arona Rodžersa u Njujork Džetse Grin Bej Pekersi ubedljivo savladali velikog rivala, Čikago Berse, 38:20.

Mladi Džordan Lav, Rodžersov naslednik na poziciji kvoterbeka, bacio je 245 jardi uz tri tačdauna, dok je Džastin Fils u Čikagu prebacio 216 jardi uz po jedan tačdaun i presečen pas.

NFL, 1. kolo

Petak

Kanzas Siti Čifs – Detroit Lajons 20:21

Nedelja

Klivlend Brauns – Sinsinati Bengals 24:3

Baltimor Rejvens – Hjuston Teksans 25:9

Minesota Vajkings – Tampa Bej Bakanirs 17:20

Atlanta Falkons – Karolina Panters 24:10

Vašington Komanders – Arizona Kardinals 20:16

Indijanapolis Kolts – Džeksonvil Džeguars 21:13

Pitsburg Stilers – San Francisko Fortinajners 7:30

Nju Orleans Sejnts – Tenesi Tajtans 16:15

Denver Bronkos – Las Vegas Raiders 16:17

Nju Ingland Pejtriots – Filadelfija Igls 20:25

Sijetl Sihoks – Los Anđeles Rems 13:30

San Dijego Čardžers – Majami Dolfins 34:36

Čikago Bers – Grin Bej Pekers 20:38

Ponedeljak

Njujork Džajants – Dalas Kaubojs 0:40

Utorak

2.15 Njujork Džets – Bafalo Bils

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar