LOL ekipa Crvene zvezde
LOL ekipa Crvene zvezde, Foto: Promo

U vreme kada je većina tradicionalnih sportova primorana da odloži iil čak potpuno otkaže svoja takmičenja usled tekuće pandemije, veliki broj ljudi se okreće ka elektronskim sportovima za svoju dnevnu dozu zabave i navijanja.

U Španiji je održan veoma uspešan FIFA 20 turnir gde je prikupljeno više od 140.000 evra u humanitarne svrhe, ali umesto profesionalnih FIFA igrača džojstika su se uhvatili najpoznatiji fudbaleri La Lige, a turnir je osvojio predstavnik Reala iz Madrida – Marco Asensio.

Formula 1 je Veliku nagradu Bahreina vozila virtuelno, a Srđan Erceg i Pavle Živković su se postarali za pravi automoto prenos jedne esport trke na SK1.

Osim simulacija tradicionalnih sportova, sada je odlično vreme da ispratite i neki čistokrvni esport.

Prvi na redu je već ove nedelje od 16 časova, kada će finalisti Esports Balkan Lige (“EBL”) izaći na virtuelnu pozornicu i boriti se za titulu šampiona Balkana u igri League of Legends.

Ovo finale će obeležiti kraj šeste sezone najvećeg regionalnog esport takmičenja, a da biste razumeli težinu i prestiž koji EBL nosi za sobom dovoljno je reći da je jedan od finalista i Crvena zvezda.

Šampioni Balkana će pored čeka od 10.000 evra dobiti i direktan plasman u grupnu fazu Evropskog klubskog prvenstva („EU Masters“), takmičenja koje organizuje Riot Games (izdavač igre). Tamo će se susreti sa šampionima iz Španije, Francuske, Nemačke i drugih evropskih regionalnih liga.

Nakon klimave sezone, crveno-beli su se jedva dočepali plej-ofa, da bi u polufinalu napravili herojski podvig i izbacili apsolutne favorite za titulu, ekipu ŠAIM SE koju je predvodio domaći jutuber Baka Prase.

Njima na crtu izlazi Energypot Wizards, još jedna domaća ekipa poreklom iz Beograda koja je uspela da održi korak sa favoritima tokom cele sezone, pa čak i da im nametne i majstorica meč za prvo mesto na tabeli. Pored toga su već dva puta dokazali da mogu da se izbore za Crvenom zvezdom.

Finale je zakazano za nedelju, 29. marta od 16 časova, a direktan prenos možete da ispratite na TV kanalu SK Esports kao i na YouTube kanalu Fortuna Esports.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram