Foto: Nova S

Plamen prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih zapaljen je u Čačku, gde su se Igre održale peti put.

Baklju prijateljstva nosili su najbolji mladi sportisti Čačka atletičarka Ivana Ilić i karatista Stefan Joksić, a nekadašnji učesnici Međunarodnih završnica Sportskih igara mladih u Splitu i Sarajevu, odbojkašice „Borca“, basketaši iz ekipe „Mambe“ i teniserka Sare Đunisijević odigrali su revijalni duel igre “Lino između dve vatre”.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović izjavila je das u deca iz Čačka i grad Čačak su za ovih pet godina postali neizostavni deo Igara i ono što je najvažnije, das u svojim ponašanjem na terenu i van njega opravdali zvanje SIMOVAC.

Zamenik gradonačelnika grada Čačka Vladan Milić je rekao da to što se Dunav osiguranje Sportske igre mladih oraganizuju po peti put u Čačku pokazuje da su u ovoj organizaciji prepoznali da je Čačak grad dece i sporta. Pored Milića, otvaranju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković, legende sporta u Čačku, Radmilo Mišović, Slavoljub Piper i Marko Marinović Malina.

Foto: Nova S

Edukacija o zaštiti životne sredine „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“, a koja zauzima važno mesto u ovogodišnjoj sezoni Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, održana je u SC „Mladost“. U okviru globalne kampanje kompanije Koka kola “Svet bez otpada”, dečacima i devojčicama starijim od 13 godina, kroz zanimljive činjenice ukazuje se na ulogu koju imaju u održivom razvoju.

Iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih najavljuju nastavak kvalifikacionih turnira u svih deset sportova, kao i Karavana radosti i prijateljstva. Svi programi za decu su besplatni.

BONUS VIDEO  Atletska groznica juri Srbijom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar