Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER

Čuveni švedski hokejaš Henrik Lungkvist biće podvrgnut otorenoj operaciji srca, saopštio je reprezentativac Švedske na svom Tviter nalogu.

PROČITAJTE JOŠ...

Lundkvist je podvrgnut testovima pred početak nove NHL sezone, a jedan od njih je otkrio srčanu manu.

Nakon daljih pregleda, ustanovljeno je da je neophodna transplantacija zaliska aorte i korena aorte.

„Poslednje tri nedelje moj fokus je preusmeren sa trening kampa na zdravlje, i na to šta mogu i šta ne mogu da uradim. Svi imamo „planine na koje se penjemo“. Ostajem pozitivan ovde i spreman za put oporavka“, napisao je on.

Lundkvist je iz Njujork Rendžersa, za koje je nastupao od 2005. do 2020. godine, prešao u Vašington Kapitalse ove godine, a 17. decembra je saopštio da neće igrati ove sezone, da bi danas konačno bilo poznato i zašto.

„Nemamo sumnje da će Henrik Lundkvist i ovaj izazov prihvatiti sa istom odlučnošću koja ga je napravila jednim od najboljih golmana u istoriji hokeja i zbog koje je postao inspiracija za sve nas“, naveli su tada Rendžersi.

Na to se nadovezao i generalni menadžer Kapitalsa, Brajan MekLelan:

„Mislim da smo svi zahvalni jer je krenuo tim putem, pa su naše medicinsko osoblje i treneri gurali Henrika dalje niz taj put i istraživali sve još dalje. Mislim da je dobro što je svestan u kakvom je zdravstvenom stanju. Svi smo pomalo razočarani jer nećemo imati priliku da vidimo šta smo mogli da uradimo sa njim na golu“, istakao je MekLelan.

Nije poznato kada će operacija biti obavljena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar