Ilustracija bokserske rukavice Foto:Shutterstock

Smrt velikana.

Kaur Sing, legendarni bokser koji je krajem sedme i sredinom osme decenije 20. veka bio jedan od najboljih teškaša sveta, preminuo je u 74. godini.

PROČITAJTE JOŠ...

Sing je 1979. godine osvojio titulu u Indiji i bio nacionalni prvak sve do 1983. godine, a njegovo ime odjeknulo je širom planete kada je u pitanju „plemenita veština“ nakon egzibicionog meča na kom je „urkstio rukavice“ sa Muhamedom Alijem.

Iako zvanično nije bilo pobednika, ta borba iz januara 1980. godine održana u Mumbaju donela je Singu popularnost širom sveta pošto za četiri runde nije dopustio Aliju da ga pobedi. On je ujedno bio i jedini bokser iz Indije koji se borio protiv Alija.

U karijeri je osvojio titulu na Prvenstvu Azije 1980. i Azijskim igrama 1982. godine.

Prethodnih godina borio se sa velikim brojem bolesti, a iza sebe je ostavio dva sina i ćerku.

Pre bokserske karijere, 1971. godine kao 22-godišnjak je učestvovao u ratu protiv Pakistana, a u pravo na ratištu je napravio prve korake u bokserskoj karijeri.

No, kao što se meteorskom brzinom vinuo među zvezde, tako je 1984. godine i nestao, pošto je doneo odluku da, nakon neuspeha na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, prekine karijeru i posveti se vojnoj karijeri, da bi 1994. godine obnovio korene i započeo rad na farmi.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar