Foto: SBC

Jubilarni, 30. po redu MMA šampionat u organizaciji SBC-a održan je na novosadskom Spensu. “Vatreni ring” jedne od vodećih evropskih oranizacija, Serbian Battle Championship ugostio je potvrđene asove internacionalne i domaće scene kada su mešovite borilačke veštine u pitanju.

PROČITAJTE JOŠ

Bez prisustva publike uz sve mere predostrožnosti donete od strane nadležnih organa usled pandemije virusa korona održano je sedam vrhunskih borbi, gde su nam se predstavili i ratnici iz Gruzije i Turske koji su dokazali da raspolažu izuzetnim kvalitetom i MMA “oružjem”.

Na samom startu 30. SBC Revenge Benjamin Šehić iz Bosne i Hercegovine u teškoj kategoriji priredio je pravi vatromet i za samo 27 sekundi polugom na ruci savladao predstavnika Turske Cihan Kaplana.

U finišu ratničke večeri bojnog polja SBC Revenge MMA čas su održali najpre ultatalentovani, mladi borac sa prefiksom top klasa Predrag Bogdanović iz novosadskog Family Fight Team, zatim i u borbi večeri srpski Džejson Stejtam – Slobodan Maksimović “Limp”.

Neporažena nada domaće i internacionalne scene, Bogdanović petu uzastopnu pobedu jurio je protiv opasnog finišera, ratnika iz Gruzije Tamaza Bohorišvilija. Nakon briljantno odrađene prve runde, Predrag je uspeo da u drugoj rundi ukroti Gruzijca gušenjem i nanese težak poraz borcu koji je do svih profesionalnih trijumfa stigao završnicama u prvoj rundi. Ovim je Predrag, najlepši srpski MMA borac i ljubimac ženskog dela publike, upisao još jednu vrednu pobedu na svom putu ka MMA visinama.

Foto: SBC

U glavnoj borbi večeri sačekao nas je srpsko-brazilski duel između dva prekaljena profesionalca – Slobodana „Limpa“ Maksimovića iz Srbije poznatog kao srpski Džejson Stejtam i opasnog brazilskog borca Bruna Leandra Soareza Lobata. Poznata i potvrđena imena u međunarodnim okvirama pružili su prvoklasnu borbu, pravi užitak za sve ljubitelje mešovitih borilačkih veština. Pobedom nad nekadašnjim izazivačem za SBC šampionski pojas u lakoj kategoriji Maksimović je napravio veliki korak ka poziciji izazivača za SBC pojas koji bi mu otvorio vrata najvećih svetskih borilišta.

Organizatori su nam još jednom pripremili nesvakidašnji sportski događaj dostojan najvećih svetskih borilačkih manifestacija.

“Nastavljamo tradiciju. Živimo u jako teškom vremenu borbe sa nevidljivim neprijateljem, koronavirusom koji je destabilizovao celu planetu, uništio mnog živote, izbacio nas sve iz svih životnih koloseka, ali mora se nastaviti boriti i živeti. Jedini pravi put i kada je lepo i kada je loše je nastaviti raditi za bolje sutra što mi i činimo. Dajemo sve od sebe da se održi nešto što je naš posao, nešto što smo imali i juče i godinama unazad i nešto što želimo da traje još dugo dugo. I ovaj put, kao i u 2020. kada smo održali tri manifestacije sve je bilo u skladu sa merama koje je propisala država u borbi sa korona virusom. Borci su se već i navikli na muk u hali i sa istim žarom ulaze i bore se kao da ih bordi na hiljade gledalaca. Ipak, svi su složni u tome da jedva čekaju da sve ovo prođe i da u oktagon uđu i bore se uz zvuk i huk vaternih navijača. Jubilarni SBC Revenge doneo nam je još jednu briljantnu pobedu naše velike i mlade nade Bogdanovića, kao i fantastičnu borbu Maksimovića protiv Brazilca Lobata, još jednom klasu je potvrdio i naš Miro Jurković. Idemo dalje u nove pobede” – zaključio je prvi čovek SBC organizacije Bojan Mihajlović.

REZULTATI

1. Benjamin Šehić pobedio Cihana Kaplana polugom na ruci 1R 0:27

2. Djamal Rustem pobedio Nikolu Egića tehničkim nokautom (predaja iz ugla) R2 5:00

3. Halil Amir pobedio Ognjena Dimića tehničkim nokautom (udarci u parteru) 3R 3:15

4. Miro Jurković pobedio Miloša Kostića tehničkim nokautom (udarci u parteru) 1R 4:04

5. Stefan Negucić pobedio Aslana Gorgishvilija podeljenom sudijskom odlukom

6. Predrag Bogdanović pobedio Tamazia Bochorishvilija gušenjem (Shoulder Choke) R2 1:42

Borba večeri

7. Slobodan Maksimović pobedio Bruna Leandra Soares Lobata jednoglasnom sudijskom odlukom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar